Στην Αργολίδα ο Υφυπ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Στην Αργολίδα ο Υφυπ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Την βούληση της πολιτείας να στηρίξει ουσιαστικά την τουριστική εκπαίδευση επανέλαβε από το Άργος ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Δημόσιο ΙΕΚ Πελοποννήσου (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) που λειτουργεί στην Αργολίδα εδώ και 45 χρόνια και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της.

Ο διευθυντής της Σχολής Κώστας Καχριμάνης ενημέρωσε τον Υφυπουργό και τα στελέχη που τον συνόδευαν για την πολύχρονη προσφορά της ΣΤΕ στην ανάδειξη νέων στελεχών, στην εκπαίδευση που παρέχεται καθώς και στην απορροφητικότητα που υπάρχει στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι « στόχος το Υπουργείου Τουρισμού είναι η συνεχής αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών» και επισήμανε τη θετική προοπτική για ίδρυση τμήματος ξεναγών και στο Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου, καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Αναφερόμενος σε γενικά θέματα τουρισμού ο Υφυπουργός δήλωσε ότι «το κράτος θα στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο για τις ζημιές που έχει υποστεί ,λόγω κορονοιού, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα» και επισήμανε ότι «στόχος της πολιτείας είναι η ανάπτυξη των πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού και η Αργολίδας προσφέρεται ιδιαίτερα για αυτό».

Ερωτηθείς από την ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Κόνσολας για το ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου που «ρημάζει» εδώ και χρόνια δήλωσε ότι «πρόθεση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου είναι αυτά να περιέλθουν στις τοπικές κοινωνίες ( δήμοι..) ώστε να αξιοποιηθούν και κάτι τέτοιο θα γίνει και με το ιστορικό ΞΕΝΙΑ Ναυπλίου».

Μετά τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε το δήμο Άργους-Μυκηνών ενώ το πρόγραμμα του προβλέπει στη συνέχεια (12.00) επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Δήμο Ναυπλίου (13:00) ενώ στις 13.30 στο Βουλευτικό θα συναντηθεί με τουριστικούς φορείς της Αργολίδας.

Παρών στις επαφές του κ Κόνσολα σήμερα στην Αργολίδα είναι και ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Ανδριανός που ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε για την Αργολίδα με τη σημερινή του επίσκεψη και τις επαφές με τους τοπικούς φορείς

Φωτογραφία: Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30XF1V5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.