Κορονοϊός: Οι ΜΕΘ στο «κόκκινο», ρεκόρ ημερήσιων εισαγωγών και διασωληνωμένων ασθενών

INTIME

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα με στόχο τον έλεγχο της ξέφρενης πορείας του κορονοϊού, μετά από τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Θα είναι όμως αρκετά; Οι αριθμοί των νέων νοσηλειών, των διασωληνωμένων και των ασθενών σε ΜΕΘ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αποδεικνύεται και η χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας για τη χώρα μας. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφηκαν 4.017 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένας αριθμός που δείχνει σαφώς την ανάγκη για νέες παρεμβάσεις. Είμαστε άλλωστε στις 35.510 κρούσματα συνολικά, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Δεν είναι, όμως, μόνο ο αριθμός των ημερήσιων διαγνώσεων που ενεργοποιεί όλους τους συναγερμούς. Περισσότερο είναι η διόγκωση των αριθμών που αφορούν στις νοσηλείες στο σύστημα υγείας που ωθεί την Κυβέρνηση στην άμεση λήψη νέων, αυστηρότερων μέτρων.

Μπορεί, λοιπόν, χθες να ανακοινώθηκαν 1.211 νέα κρούσματα, αλλά το νούμερο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι αυτό των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19.

Διαβάστε πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ



via Ειδησεις https://ift.tt/37VbTSj

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη