Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

αρχείου INTIME

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παρουσιάζει εκθετική αύξηση, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, μεταξύ αυτών και αυτά που θα ισχύσουν από την Τρίτη για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια.

«Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση του ιού. Γιατί τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δυναμικά, προσαρμόζονται δηλαδή σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και έρχονται να ανταποκριθούν στις όποιες επιδημιολογικές εξελίξεις», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στον αθλητισμό, στο επίπεδο Α' προβλέπονται:

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές και
Μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλουμένων ανά εγκατάσταση.
Επίσης, ισχύουν οι εξειδικευμένες Οδηγίες και Υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο επίπεδο Β' προβλέπεται:

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή μόνο θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α' προβλέπεται:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση.

Εξαιρείται από τη χρήση μάσκας η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ.
Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Στο επίπεδο Β' (κόκκινο), αναστέλλεται κάθε λειτουργία των γυμναστηρίων.



via Ειδησεις https://ift.tt/2HOvGrV

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη