Ο Γιάννης Οικονόμου για τα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Η τοποθέτηση του βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου.

Δρομολογείται λύση για τα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Στο θέμα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας, που ενώ έχουν παραχωρηθεί με βασιλικό διάταγμα στους κατοίκους της περιοχής από το 1894 οι σημερινοί τους κάτοχοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, επανήλθα σήμερα με την τηλεδιάσκεψη που είχα για το θέμα νωρίτερα το μεσημέρι με τον υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Με σχετική ερώτηση t.ly/VHF7

 στις 27-11-2019 είχα αναδείξει το θέμα και από τότε βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο, τη γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρά το γεγονός ότι το 2003 το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε για 285 δικαιούχους, σήμερα 17 χρόνια μετά εξακολουθεί να παραμένει για ακόμα 320 περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης τονίστηκε πως από την πλευρά του υπουργείου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, ζητήθηκε από την Κτηματολογική Υπηρεσία Αταλάντης να συγκεντρωθούν τα ΚΑΕΚ των ακινήτων που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια δήλωση μέχρι σήμερα, προκειμένου στη συνέχεια η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα, αποδίδοντας τους τίτλους ιδιοκτησίας στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου που συμμετείχαν στη συζήτηση δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν για την πορεία επίλυσης του ζητήματος.

Από το Blogger.