Εμπρηστικός ο Οκτάι: Έρευνες και νότια της Κρήτης, δεν παραχωρούμε σταγόνα νερού

INTIME/Αρχείο Πολεμικό Ναυτικό

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι προανήγγειλε έρευνες μέχρι την Κρήτη και διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα παραχωρήσει ούτε μια σταγόνα νερού στην Ελλάδα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Φουάτ Οκτάι μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (21.10.2020) στο CNN Turk, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Και επανέλαβε την άποψη της Άγκυρας πως ό,τι γίνεται, γίνεται σε δική της υφαλοκρηπίδα.  Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ρωτήσουν και κανέναν» είπε.

«Εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και σε οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη, αλλά και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Όταν ρωτήθηκε αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας υπογράμμισε πως «όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε κανέναν, έτσι δεν θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς».

Οργή Τουρκίας για την τριμερή με πυρά κατά Ελλάδας και Κύπρου

Η νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που έγινε χθες (21.10.2020) στη Λευκωσία προκάλεσε την οργή του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Για άλλη μια φορά η Τουρκία ρίχνει ευθύνες για όσα κάνει στην ανατολική Μεσόγειο στην Ελλάδα και την Κύπρο, τις οποίες και κατηγορεί για εχθρικές και μαξιμαλιστικές πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε λύση.

«Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Όλη η ανακοίνωση

«Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου , που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον σύνηθες κι από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών.

Το γεγονός ότι το ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε από αυτή την τριμερή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο «την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο» στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών.

Η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2HkWP5n

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη