Παναθηναϊκός: Έρχεται μνημόνιο για τη «Διπλή Ανάπλαση» στις επόμενες δύο εβδομάδες

Παναθηναϊκός: Έρχεται μνημόνιο για τη «Διπλή Ανάπλαση» στις επόμενες δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης, Δήμου Αθηναίων, ΠΑΕ και ΑΟ Παναθηναϊκός, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την αρχή υλοποίησης του έργου.

Σημαντικές εξελίξεις για τη Διπλή Ανάπλαση αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», καθώς, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το Δήμο Αθηναίων (φορέας υλοποίησης του έργου), την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και των κυβερνητικών στελεχών και η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να επισπευθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης προσδιορίζεται για το τέλος του 2023 και το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν κατά κύριο λόγο από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, καθώς και από κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη, ενώ σε δεύτερο χρόνο, θα κατασκευαστεί κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.via Ειδησεις https://ift.tt/34s83Oy
Από το Blogger.