Με Σινούκ στη Σαμοθράκη ο Μητσοτάκης - Θερμή υποδοχή και... μάσκες από τους κατοίκους

eurokinissi

Στη Σαμοθράκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετέβη από την Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ.

Στο ελικοδρόμιο τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως είπε, η Σαμοθράκη είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της Ελλάδας που δεν είχε επισκεφθεί μέχρι τώρα.

Στην είσοδο της Χώρας κάτοικοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό και τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Τους πρόσφεραν μάσκες με το σήμα της Σαμοθράκης και ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε αμέσως εκείνη που φορούσε κι φόρεσε αυτή της Σαμοθράκης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε, με τον τρόπο που καθιερώθηκε λόγω της πανδημίας, αρκετούς κατοίκους, συνομίλησε μαζί τους, όπως και με μικρά παιδιά. Δυο από αυτά τα ρώτησε γιατί δεν φορούσαν μάσκα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

«Τον Απρίλιο του 2021 έτοιμος ο φράχτης»

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτσιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε τον Έβρο, είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

Τα χαρακτηριστικά του φράχτη

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης

Ο πρωθυπουργός μετά την περιήγηση στον φράχτη επισκέφτηκε Τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο.

Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

"Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι", είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη.

«Ο γιος μου θα υπηρετήσει όλη τη θητεία στον Έβρο»

Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Εβρο από όπου και θα απολυθεί. Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης είπε «μπράβο» στον πρωθυπουργό γιατί, όπως σχολίασε, οι πατεράδες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους που υπηρετούν εδώ και να τα πάνε αλλού να υπηρετήσουν.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον γιο του στο στρατόπεδο που υπηρετεί.

Κατά την παραμονή του στις Φέρες, ομάδα συνοριοφυλάκων πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρέχει και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο τα διακριτικά της στολής τους.



via Ειδησεις https://ift.tt/2FCorlX

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη