Ο κορονοϊός «κυκλώνει» την Αττική, νέα μέτρα στα «σκαριά» και τι ισχύει για την τηλεργασία

photo: Eurokinissi

Σε εφιάλτη μοιάζει να εξελίσσεται ο κορονοϊός για την Αττική, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς σε καθημερινή βάση, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να παρατείνονται τα μέτρα που ισχύουν για το λεκανοπέδιο.

Ο ένας μετά τον άλλον οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως πρέπει να είναι όλοι οι πολίτες ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Αττική και να μην αμελούν να φοράνε μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις. Μάλιστα σήμερα ο καθηγητής Νίκος Σύψας τόνισε πως «κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία», σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων.

Ενδεικτική για την κατάσταση που υπάρχει στην Αττική σχετικά με τα κρούσματα, είναι η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Παράταση των μέτρων στην Αττική

Από την πλευρά του, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε την ανάγκη για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως το δεύτερο κύμα του ιού είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο ενώ ενημέρωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία καταγράφονται κάθε μέρα. «Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορονοϊός. Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και απέυθυνε έκκληση για τήρηση μέτρων στους οίκους ευγηρίας και στους κατοίκους της Πέλλας, όπου εντοπίστηκαν 115 κρούσματα σε κονσεσβοποιία.

«Ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως «Η παρούσα κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση»
και ανακοίνωσε την παράταση των ισχυόντων μέτρων μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Συνεχίζεται η τηλεργασία στην Αττική

Όσον αφορά στην τηλεργασία στην Αττική για το δημόσιο τομέα, με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπεται πως θα είναι υποχρεωτική και μετά τις 5 Οκτωβρίου και πως μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από τη Δευτέρα 5.10.2020 και μέχρι νεοτέρας ενημέρωσης από την Υπηρεσία εξακολουθεί και ισχύει για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δημοσίου που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής το μέτρο της υποχρεωτικής παροχής εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40%.

Για τον υπολογισμό του ποσοστού αυτού υπενθυμίζεται ότι λαμβάνονται υπόψη μόνο οι υπάλληλοι που πραγματικά υπηρετούν στον φορέα και προσέρχονται προς εργασία, οι οποίοι δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, μη υπολογιζομένων των υπαλλήλων που τελούν σε άδεια. Επίσης εξακολουθούν και ισχύουν τα τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δημοσίου στην Περιφέρεια Αττικής (7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή και για την παροχή εργασίας σε βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας εκάστης δημόσιας υπηρεσίας.

Ειδικά μέτρα για το δημόσιο στην Αττική:

  • Σε κάθε είδους χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας. Από την υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  • Η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού και δύναται να πραγματοποιείται μέχρι τις 16:00 για όσες υπηρεσίες λήγει μέχρι τις 15:00 σύμφωνα με τις γενικώς ισχύουσες διατάξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή καιρός: Έρχεται σκόνη, αναλυτικά οι περιοχές

Στο νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ με κορονοϊό, το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ και η διάγνωση των γιατρών

Βρούτσης: Μέσα στο μήνα καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο δεν παίζει στο σινεμά - Η σειρά που πρωταγωνιστεί



via Ειδησεις https://ift.tt/33o0GqR

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη