Κορονοϊός Ελλάδα: Αλλαγές στον χάρτη επικινδυνότητας, οι περιοχές που θα πάνε στο κόκκινο και στο πορτοκαλί

INTIME

Εντός της Τετάρτης αναμένονται αλλαγές στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με τα τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για κάθε περιφερειακή ενότητα λόγω κορονοϊού. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ανάλυση των ήδη επιβαρυμένων επιδημιολογικών στοιχείων, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται αυξητική τάση κρουσμάτων.

Η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένεται να έρθει σήμερα, ενώ οι ανακοινώσεις σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Στο «κόκκινο» Ιωάννινα, Καστοριά - Πού αναμένεται αλλαγή επιπέδου στον χάρτη

Στο «κόκκινο» επίπεδο αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται ήδη η Κοζάνη και αναμένεται να μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, δύο περιοχές όπου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα κρούσματα και που βρίσκονται μία ανάσα από το lockdown. Όπως είναι γνωστό, Ιωάννινα και Καστοριά παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες 263 ενεργά κρούσματα και 124 αντίστοιχα, με την ανάλυση της διασποράς του ιού στον πληθυσμό να κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική.

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο αναμένεται να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη, ενώ αλλαγή επιπέδου λόγω αυξημένων κρουσμάτων είναι πιθανόν να γίνει σε:

- Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)
- Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)
- Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Σε Καστοριά και Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Ενδεικτικό για την επικείμενη αλλαγή επιπέδου κινδύνου διασποράς του ιού σε κάποιες περιοχές, είναι το έκτακτο ταξίδι του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, σήμερα Τετάρτη στην Καστοριά και την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη.

Στην Καστοριά έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη στις 13:00 στην Π.Ε. Καστοριάς, με όλους τους Δημάρχους, τον Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σαββόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη. Καστοριά και Άργος Ορεστικό φαίνεται να εμφανίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παράλληλα, την Πέμπτη ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Προς lockdown η Θεσσαλονίκη, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ.

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης. «Θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη.» 

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο.

Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους.»

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα.»

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.»

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε λιγότερο από 24 ώρες

Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη καθώς από τα 667 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 125 είναι μόνο στη συμπρωτεύουσα

Στην Αττική εντοπίζονται 250 κρούσματα του κορονοϊού ενώ στην Θεσσαλονίκη εντοπίζονται 125 την ώρα που χτες ήταν 49.

Η ραγδαία έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα μας φέρνει σε γενικό συναγερμό κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές καθώς φαίνεται πως ο ιός θα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα και πέφτει η θερμοκρασία.



via Ειδησεις https://ift.tt/37qOUhT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη