Κορονοϊός Ελλάδα: Συναγερμός σε σχολεία της Πάτρας, νοσούν καθηγητές και κλείνουν τμήματα

eurokinissi

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε σχολεία της Πάτρας, καθώς όπως έγινε γνωστό, αναστέλλεται μέχρι τις 28 Οκτωβρίου η λειτουργία τριών τμημάτων στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας γιατί καθηγητής διαγνώστηκε θετικός.

Παράλληλα, θετικός διαπιστώθηκε πως είναι και καθηγητής του 12ου Γυμνασίου, με αποτέλεσμα να «κλείσουν» τέσσερα τμήματα και του εν λόγω σχολείου, ενώ σύμφωνα με το tempo24 πρόκειται για ζευγάρι καθηγητών που υπηρετούσε στα δύο σχολικά συγκροτήματα.

Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2 και Β3 θα πρέπει να μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2ο Λύκειο. Στο σχολικό κτίριο έγινε απολύμανση των χώρων.

Η Διεύθυνση του Λυκείου ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Αναστολή δια ζώσης διδασκαλίας για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3.

Αγαπητοί κηδεμόνες των μαθητών μας

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εμφάνιση σήμερα 15-10-2020, επιβεβαιωμένου κρούσματος covid19 σε εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, έγιναν οι εξής προβλεπόμενες ενέργειες:

- Ενημερώθηκαν όπως προβλέπεται ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Ν. Αχαΐας, και η Πολιτική Προστασία.
- Κλήθηκε η υπεύθυνη υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και έγινε απολύμανση των χώρων του κτιρίου.

Ζέρβας (προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης): Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα

Όπως είπε στο tempo24 ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας και στις δύο περιπτώσεις κρουσμάτων τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς και προχώρησε η πλήρης απολύμανση των χώρων των σχολείων .

Με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3. Οι μαθητές των τριών τμημάτων αυτών θα πρέπει να μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό (καραντίνα) μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου και να επανέλθουν στο Σχολείο στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη.

Τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 μπαίνουν από αύριο σε τηλεκπαίδευση, θα συνδέονται δηλαδή με τον αντίστοιχο καθηγητή, μέσω της εφαρμογής Webex, σύμφωνα με το ωράριο και το πρόγραμμα του Σχολείου.



via Ειδησεις https://ift.tt/37aSzQN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη