Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο νέα μέτρα για τον κορονοϊο με διάρκεια τουλάχιστον ένα μήνα

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε στην εισαγωγή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου στην χώρα φέρνει νέα μέτρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε χαρρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε πρώτα το Dikaiologitika News ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα αύριο μινι lockdown σε όλη την χώρα. Ο πρωθυπουργός δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σήμερα, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσει το σχέδιό της για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχει στη διάθεσή της.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



via Ειδησεις https://ift.tt/3ozWCfH

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη