Υ.Π.τ.Π. – Γ.Γ.Α.Π.: «Εφαρμόζουμε αυστηρά στις φυλακές όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Υ.Π.τ.Π. – Γ.Γ.Α.Π.: «Εφαρμόζουμε αυστηρά στις φυλακές όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

Στο θέμα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης Γρεβενών και Πάτρας, αναφέρεται η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα διευκρινίζει τα εξής: «Από το Κατάστημα Κράτησης στα Γρεβενά λάβαμε αναφορά σχετικά με την ύπαρξη κρούσματος σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις 27/9/2020.

Ο εν λόγω υπάλληλος παρουσίασε μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα της ασθένειας. Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο ασθενής τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική ιχνηλάτηση των επαφών του και απολύμανση σε όλους τους χώρους που βρέθηκε.

Η διοίκηση των φυλακών τηρεί απαρέγκλιτα όλες της οδηγίες και κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, κυρίως δε τη συνεχή χρήση μάσκας και γαντιών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, την επάρκεια απολυμαντικών και την τήρηση αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά το Κατάστημα Κράτησης στην Πάτρα, ενημερωθήκαμε ότι στις 26/9/2020 υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό και παρ' ότι ήταν ασυμπτωματικός τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η διοίκηση του Καταστήματος προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ενώ τηρεί με σχολαστικότητα όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων απολυμαίνεται δύο φορές την ημέρα.
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν κρούσματα στα Καταστήματα Κράτησης.

Πρώτο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλιστεί η υγεία των υπαλλήλων και των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα παραμείνει αυστηρή μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3navqTZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.