Επίδομα θέρμανσης: Επιδότηση και στο φυσικό αέριο

pixabay

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, ώστε να καλύπτει και άλλα καύσιμα πέραν του πετρελαίου προανήγγειλε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Θοδωρής Σκυλακάκης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο διευρύνεται, καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και το φυσικό αέριο.

Για παράδειγμα αναφέρθηκε στην επέκταση της παρέμβασης στο φυσικό αέριο γιατί όπως είπε είναι δίκαιο αφού κερδίζει διαρκώς έδαφος. Δεν είναι σωστό οι πολίτες που έχουν κάνει αυτήν την επιλογή να μην έχουν στήριξη, τόνισε.

Στο θέμα άλλων μέσων θέρμανσης (πχ ξύλο) τόνισε πως θέλει πολύ προσοχή λόγω των ρύπων.

Οι δικαιούχοι θα κρίνονται από τα εισοδηματικά κριτήρια και όχι από το είδος θέρμανσης, ανέφερε πηγή του ΥΠΟΙΚ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί από 0,80 έως 0,85 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας μείωση περίπου κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το συνολικό κονδύλι που θα χορηγήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους ανέχεται στα 84 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή των ποσών ανά γεωγραφική ζώνη είναι:

Ζώνη Α – επίδομα 250 ευρώ:

Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

Ζώνη Β – επίδομα 180 ευρώ:

Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Ζώνη Γ – επίδομα 110 ευρώ:

Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

Ζώνη Δ – επίδομα 80 ευρώ:

Νομοί Αργολίδος, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.



via Ειδησεις https://ift.tt/2T0E4qq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη