Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτές είναι οι ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

eurokinissi

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Η Πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, ξεκίνησε στις 13:00 της Τετάρτης να ανακοινώνει τις ποινές για τους καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες. Για τον Γιώργο Ρουπακιά το δικαστήριο αποφάσισε ισόβια για τη δολοφονία Φύσσα και δέκα χρόνια για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα του επεβλήθηκαν 4 έτη για οπλοχρησία, 4 έτη για οπλοφορία και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα πρώην και νυν πρωτοπαλίκαρα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Ο Ματθαιόπουλος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια. Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Αναλυτικά οι ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Νίκος Μιχαλολιάκος 13 κ 1χρόνος
Γιάννης Λαγός 13 κ 1 κ 6 μηνες
Ηλίας Κασιδιάρης 13 κ 1 χρόνος
Χρήστος Παππάς 13 κ 6 μηνες
Ηλίας Παναγιώταρος 13
Γιώργος Γερμενης 13 κ 1 χρόνος
Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10

Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (πρώην βουλευτές)

Χρυσοβαλαντης Αλεξόπουλος 5
Μιχάλης Αρβανίτης 5
Αντώνης Γρεγος 6
Παναγιώτης Ηλιοπουλος 7
Ελένη Ζαρουλια 6
Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6
Νίκος Μίχος 5 κ 2 για οπλοκατοχη
Κώστας Μπαρμπαρούσης 6
Στάθης Μπούκουρας 5 κ 1 για οπλοκατοχή
Νίκος Κουζηλος 7
Δημητρης Κουκουτσης 6

Δολοφονία Φύσσα

Ρουπακιας ισόβια

Λοιποί για συνέργεια

7 - 8 χρόνια

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

Αντωνακόπουλος Κυριάκος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Καστρινός Ιωάννης: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Πανταζής Αναστάσιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Χατζηδάκης Χρήστος Αντώνιος: 2 έτη για καθεμία από τις τρεις πράξεις

Απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών

Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη

Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη

Μαρίας Θωμάς: 6 έτη

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη

Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Τι ακολουθεί

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών, θα ακολουθήσουν δύο διαδικαστικές πράξεις:

- το ζήτημα συγχώνευσης των ποινών, δεδομένου ότι μεταξύ των 57 υπάρχουν κατηγορούμενοι που έχουν κριθεί ένοχοι για διάφορα αδικήματα

- το ζήτημα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης, που θα κρίνει και το ποιοι τελικά θα οδηγηθούν στη φυλακή. Για αυτούς θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα υπάρξει πρώτα η εισαγγελική πρόταση, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση της υπεράσπισης των μελών της Χρυσής Αυγής και τον τελικό λόγο της απόφασης θα έχει το δικαστήριο.

Σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο, όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή ποινής μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές. Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν την έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών.

Σε όποια φυλακή κι αν οδηγηθούν, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται, λόγω Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί στο Μαλανδρίνο, στα Τρίκαλα, τον Δομοκό ή την Πάτρα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στην Γ' πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία. Επίσης, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα διαχωριστούν, καθώς έχουν διαταραχθεί οι μεταξύ τους σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40.

Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενους τους θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια στο διευθυντήριο - Ισόβια και 10 χρόνια στον Ρουπακιά



via Ειδησεις https://ift.tt/3j1E6Jc

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη