Προβλήματα από την κακοκαιρία στο κέντρο μεταναστών του Καρά Τεπέ

stonisi

 Aκραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα τη Λέσβο και το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι, Καρά Τεπέ.

Η δυνατή βροχή που κράτησε για ώρες και ο δυνατός αέρας, προκάλεσαν προβλήματα που ήδη έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε εξέλιξη ήταν έτσι κι αλλιώς, οι παρεμβάσεις, για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα, οι άνθρωποι που ζουν εκεί… Σήμερα, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά , επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.  

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζήτησε την άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για την διοχέτευση νερού όσο και για την άντλησή του με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά νερά, ανοίχτηκαν απορροές, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα νερά. Αύριο το πρωί, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται. 

Επίσης σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και εθελοντές, θα γίνει η εφαρμογή των έργων προστασίας της δομής.



via Ειδησεις https://ift.tt/34TxkjB

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη