Να μην εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στον Δήμο της Αθήνας ζήτησαν Ηλιόπουλος και Σοφιανός

Να μην εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή στον Δήμο της Αθήνας ζήτησαν Ηλιόπουλος και Σοφιανός

Θέμα για την παρουσία δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τη δημοτική παράταξη της «Χρυσής Αυγής», την « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, με αφορμή την απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και την καταδίκη μεταξύ άλλων του επικεφαλής της παράταξης, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «οι γειτονιές της Αθήνας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη Χρυσή Αυγή» και ζήτησε «να μην εκπροσωπείται στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης ζήτησε την ίδρυση μουσείου Εθνικής Αντίστασης και να ονομαστεί "Μανώλης Γλέζος - Λάκης Σιάντας".

Ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «επιβάλλεται άμεσα η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και η λειτουργία του Δήμου της Αθήνας να λάβει υπόψη αυτήν την απόφαση, αναφορικά με την εκπροσώπηση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, πρέπει να επισπεύσει ο Δήμος τις δημαιρεσίες για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να γίνουν το Γενάρη του 2021 ώστε να μην εκπροσωπείται η ναζιστική οργάνωση, με βάση και τα προβλεπόμενα από το Νόμο. Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας της Χρυσής Αυγής και ο συνδυασμός της ανακοινώθηκαν από το Ν. Μιχαλολιάκο, δηλαδή από το διευθυντή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου», είπε.

«Να τελειώνουμε με τη θυγατρική της νεοναζιστικής οργάνωσης στο δήμο» ζήτησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.



via Ειδησεις https://ift.tt/3oJioO8

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη