Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λευκίμμη Σουφλίου

Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λευκίμμη Σουφλίου

Στα πυκνόφυτα όρια του πυρήνα του δάσους Λευκίμμης-Δαδιάς έφτασε αργά το απόγευμα η φωτιά που ξεκίνησε στις 11:40 το πρωί, στα νότια του Εθνικού Πάρκου, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα, για την κατάσβεση. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη, παρότι οι άνεμοι έχουν "πέσει", καθώς το μέτωπο περνάει και μέσα από δύσβατα σημεία, ενώ η αγωνία όλων είναι να μην μπει στην "καρδιά" του πυρήνα του δάσους και να μην πλησιάσει τους οικισμούς Λευκίμμης και Δαδιάς, που προς το παρόν (19:30μ.μ.) δεν απειλούνται

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη με 70 πυροσβέστες και μέλη πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα που έφτασαν στην περιοχή από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες. Μέχρι και τις 7:30 μ.μ. επιχειρούσαν αδιάκοπα και τα εναέρια μέσα (πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), ενώ συνδράμουν και μηχανήματα του δήμου αλλά και ο Στρατός, δημιουργώντας νέες αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν τη φωτιά όπου αυτό είναι δυνατό. Το πύρινο μέτωπο πέρασε και από σημεία που είχαν καεί και το 2011, στη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, καίγοντας, τότε, περισσότερα από 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης, εκ των οποίων τα 39.000 στρέμματα εντός του Εθνικού Πάρκου.

Ρεπορτάζ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cO1wAa
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη