Ο Ερντογάν στο στόχαστρο του Charlie Hebdo, νέο σκίτσο - φωτιά

Charlie Hebdo twitter

Στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo μπαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με το περιοδικό να ετοιμάζει ένα εξώφυλλο που σίγουρα θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά την οργή του Τούρκου προέδρου. Δείτε το χαρακτηριστικό εξώφυλλο. 

«Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος», γράφει στη λεζάντα το περιοδικό.

 

{https://twitter.com/Charlie_Hebdo_/status/1321134572105572352?s=20}

Ο Μακρόν ζητεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο της ΕΕ

Η προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου που δεν δίστασε να αμφισβητήσει την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και να καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων κατηγορώντας την Γαλλία για "αντιμουσουλμανική" στάση έχει προκαλέσει την αποδοκιμασία σύσσωμης της Ευρώπης.

Με κοινές τους δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπερασπίστηκαν τις ευρωπαϊκές αξίες, απορρίπτοντας τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε σήμερα ότι έκκληση για μποϊκοτάζ που έγινε από τον Τούρκο πρόεδρο είναι "αντίθετη στο πνεύμα" των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και "θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο" την Τουρκία από την Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή κυρώσεων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σήμερα σε βουλευτές ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.via Ειδησεις https://ift.tt/2TuAAwH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.