Κορονοϊός: Η απειλή των χαμηλών θερμοκρασιών και η αύξηση των νοσηλειών COVID-19

Photo: INTIME

Την ευαίσθητη ισορροπία στην οποια βρίσκεται η πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα κινδυνεύει να ανατρέψει η πτώση της θερμοκρασίας, την ίδια στιγμή που οι νοσηλείες έχουν αρχίσει να αυξάνονται.

«Η τάση σταθεροποίησης της επιδημίας που παρατηρήθηκε από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αττική, φαίνεται να είναι ευαίσθητη», δήλωσε κατά την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό ο επίκουρος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τα στοιχεία δικαιολογούν την ανησυχία του, αν αναλογιστούμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο οι νοσηλείες ήδη έφθασαν τις 781, χθες το βράδυ.

«Ο κυλιόμενος συνολικός ανά εβδομάδα αριθμός διαγνώσεων παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, περίπου 80%, ενώ από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου παρουσιάζει αυξομειώσεις μεταξύ 1.200 και 1.300 διαγνώσεων ανά εβδομάδα. Αυτή η φαινομενική σταθεροποίηση, ωστόσο, όπως έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι ευαίσθητη και μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά να προσθέτει απαντώντας σε ερώτηση του News4Health, πως «μπορεί πολύ εύκολα, μέσα σε 48 ώρες, μικρά cluster ή μικρές εξάρσεις ή μικροί πολλαπλασιαστές σε περιοχές να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα».

Διαβάστε εδώ περισσότερα



via Ειδησεις https://ift.tt/2T9TIQq

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη