Κέρκυρα: Νέα έκθεση του παρατηρητηρίου του Δήμου για τη νόσο COVID-19

Κέρκυρα: Νέα έκθεση του παρατηρητηρίου του Δήμου για τη νόσο COVID-19

Το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, συνεχίζει την   παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας σε τοπικό επίπεδο, σε καθημερινή βάση.

Με βάση τα στοιχεία  που έχουν συγκεντρωθεί, το Παρατηρητήριο κατέγραψε  45 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς και 67 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ανάμεσα στους επισκέπτες, από την έναρξη της επιδημίας μέχρι και την 30/9/2020 .

Από την ανάλυση των στοιχείων  προκύπτει ότι η διασπορά του νέου κορονοιού SARS-COV-2 στον πληθυσμό της Κέρκυρας εξακολούθησε να παραμένει σχετικά περιορισμένη σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 μέχρι τις 30/09 αντιστοιχούσαν  σε μια συχνότητα που προσεγγίζει τα  0,5 κρούσματα ανά 1000 κατοίκους, ενώ στο σύνολο της χώρας η αντίστοιχη συχνότητα αντιστοιχούσε σε 1,8/1000.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολλαπλάσιος και δεν μπορεί να υπολογισθεί, αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται με σχετική βεβαιότητα ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του συνολικού πληθυσμού της Κέρκυρας.

Σε ότι αφορά τη γεωγραφική διασπορά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανάμεσα σε μόνιμους κατοίκους, αυτή συνεχίζει να εμφανίζει υψηλότερη συγκέντρωση στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, και ιδιαίτερα στην πόλη της Κέρκυρας., ενώ παραμένει μικρός ο αριθμός τους στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στους Δήμους της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

Συνολικά η εικόνα της επιδημίας COVID-19  στην Κέρκυρα δεν ακολούθησε την αυξητική τάση που παρατηρήθηκε στην Αττική και σε ορισμένες άλλες περιφέρειες  κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Η μέχρι στιγμής σχετικά ήπια εξέλιξη της επιδημίας προκύπτει τόσο από την επιδημιολογική καμπύλη, όσο και από τον σχετικά μικρό αριθμό νοσηλειών και σοβαρών περιστατικών.

Ωστόσο, από τα στοιχεία  που έχουν συγκεντρωθεί, προκύπτει ότι ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται στον πληθυσμό της Κέρκυρας και μπορεί να εκδηλωθεί έξαρση της επιδημίας στη συνέχεια.

Ο χρόνος εμφάνισης και η ένταση τέτοιων εξάρσεων  είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος,  που ευνοεί γενικά τη μετάδοση των ιώσεων,  χρειάζεται συνεχώς αυξανόμενη επαγρύπνηση.

Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου παρατηρείται μια αυξητική τάση στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων, που ενισχύει την ένδειξη για  αυξημένη επιτήρηση.  Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση και σε τοπικό επίπεδο για τον έγκαιρο εντοπισμό της εμφάνισης εστιών μετάδοσης και τον άμεσο έλεγχο τους είναι ιδιαίτερα σημαντική.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3noUKpF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη