Λαμία: Η Genesis art-eco synergy εγκαινίασε την εικαστική υπαίθρια έκθεσή της στα πλαίσια της διήμερης εκδήλωσης «’Έτος Θερμοπυλών- Λαμίας 480πΧ-2020»

Η Genesis art-eco synergy εγκαινίασε χθες 30 Οκτωβρίου 2020 την εικαστική υπαίθρια έκθεσή της στα πλαίσια της διήμερης εκδήλωσης «’Έτος Θερμοπυλών- Λαμίας 480πΧ-2020».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος και η σημασία του, καθώς και η καλλιτεχνική έκφραση απέναντι στο γεγονός. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης δομήθηκε γύρω από το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα και την ανάμνηση της μάχης των Θερμοπυλών, που αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς λαούς σε πολλές φάσεις της ιστορίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φιλολόγων Λαμίας καθώς και μουσική παρουσίαση της σύνθεση «Ο Θρήνος του Λεωνίδα» του βιολονίστα κο. Κώστα Τσάνου.







Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη