Ο Γιάννης Στρωματιάς για την εκδηλώση για την απελευθέρωση της Λαμίας: H δαπάνη για την εκδήλωση αυτή ανέρχεται σε ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο και πάντως αρκετά μεγάλο,σήμερα, που και η τοπική κοινωνία μας πλήττεται βάναυσα από την οικονομική αλλά και υγειονομική κρίση


Στις 18 Οκτωβρίου η ιστορική Πόλη μας τιμάει την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον Ναζιστικό ζυγό, κορυφαία ιστορική στιγμή που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στις μετέπειτα γενιές.

Ο Δήμος Λαμιέων έτσι, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει κυρίαρχα στην αναβίωση της ιστορικής αυτής στιγμής και γι'αυτό το λόγο προφανώς έχει την βούληση να εορτάσει με τον τρόπο που θεωρεί καταλληλότερο.

Μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρ. έχει προγραμματίσει και αποφασίσει και την παρουσίαση διαδικτυακά μιας ιστορικής και μουσικής εκδήλωσης με την συμμετοχή ενός αναγνωρίσιμου δημιουργού και καλλιτέχνη πανελλήνιας εμβέλειας.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής είναι κατ'αρχήν σεβαστή,αφού καθαρά απεικονίζει την αυτοδιοικητική της θεώρηση της για την υλοποίηση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Όπως έγινε όμως γνωστό η δαπάνη για την εκδήλωση αυτή ανέρχεται σε ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο και πάντως αρκετά μεγάλο,σήμερα, που και η τοπική κοινωνία μας πλήττεται βάναυσα από την οικονομική αλλά και υγειονομική κρίση.

Οι ενστάσεις που, όπως έγινε γνωστό, προβλήθηκαν στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρ τόσο για το υπερβολικό σχετικά παραπάνω ποσό όσο και για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και προηγήθηκε της σχετικής εισήγησης και απόφασης, δεν μπορεί παρά να είναι εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες.

Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να διοργανώσει,έστω και διαδικτυακά, μια εκδήλωση μνήμης λιτή, ουσιαστική και πρό πάντων σε αγαστή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους εκ του αντικειμένου τοπικούς φορείς ,όπως π.χ.με τους φίλους του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, όπου θα λάμβανε χώρα τόσο η ουσιαστική εξιστόρηση των γεγονότων της απελευθέρωσης όσο και η μουσική επένδυσή της με κυρίως αντιστασιακά μουσικά ακούσματα που έχουν διαποτίσει γενιές και γενιές από το 1944 μέχρι σήμερα.

Λυπάμαι να πω ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά στενά Δημαρχοκεντρική και προβλέψιμη και κατά την ταπεινή μου γνώμη,ως έχοντος μια σχετική εμπειρία,και ελαφρώς επικοινωνιακή, όπως προκύπτει και από φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας πριν ακόμη από την παρουσίαση της εκδήλωσης...

Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτυρηθώ ως πρώην αυτοδιοικητικός για την σχετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στον βαθμό που είχα μια σαφή πολιτική και αυτοδιοικητική άποψη για τον διαφαινόμενο τρόπο λειτουργίας της από την έναρξη της Δημοτικής περιόδου, πράγμα όμως που πράττω σήμερα ως δημότης.

Νομιμοποιούμαι όμως απολύτως και εύλογα να εκφράσω την αντίθεσή μου και την απογοητευσή μου για την στάση και στο θέμα αυτό της συμπολιτευόμενης Παράταξης "ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ" και κυρίως της ηγεσίας της,η οποία δυστυχώς ένα και πλέον χρόνο δεν επιθυμεί ή σε κάθε περίπτωση αδυνατεί να θέσει ένα αξιοπρεπές πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή που θα περιλαμβάνει και τις "κόκκινες γραμμές" ,που τόσα χρόνια υπηρετούσαμε από κοινού,και στο παραπάνω θέμα. Η διαπίστωση μου αυτή δυστυχώς ενισχύεται καθοριστικά, εφόσον δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ίχνος αντίδρασης για την δημόσια διαφοροποίηση Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης επί του θέματος.

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη