«Σεργιανίζει» τη χώρα ο κορονοϊός, οι περιοχές που «φλερτάρουν» με νέα lockdown

INTIME

Ο κορονοϊός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στη χώρα μας, με 5 περιοχές τουλάχιστον να «φλερτάρουν» με το lockdown. Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Δύσκολη η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς 4 περιφέρειες φλερτάρουν με την «κόκκινη» ζώνη και μία βρίσκεται ήδη σε lockdown. Οι περιφέρειες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ η Κοζάνη για 10 μέρες ακόμη θα ζει υπό καθεστώς σκληρών μέτρων. Με το lockdown «φλερτάρουν» οι Σέρρες και η Καστοριά, τα Ιωάννινα αλλά και η Πέλλα.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητές, νέοι και κρύο αποτελούν εκρηκτικό κοκτέιλ για τη διασπορά του ιου στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη υπάρχουν 520 ενεργά κρούσματα. Εκτάκτως μάλιστα μεταβαίνουν Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να μπουν σε εφαρμογή μέτρα και έλεγχοι. Το υψηλό ιικό φορτίο αποτυπώνεται και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΑΧΕΠΑ, όπου 10 υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί. Εκατοντάδες τεστ έγιναν στο προσωπικό, διοικητικό και υγειονομικό, καθώς υπάρχει κίνδυνος για μεγάλη διασπορά.

Οι 5 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό κίνδυνο σύμφωνα με όσα είπε ο Μαγιορκίνης ΕΔΩ

Επίθεση του ιού στη Βόρεια Ελλάδα

Έρημη πόλη η Κοζάνη, που μετρά 270 ενεργά κρούσματα. Καμπανάκι κινδύνου και για την Καστοριά όπου μέσα σε 3 μέρες 32 πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι στην πόλη θα βρεθεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πέπλο» κορονοϊού και στις Σέρρες. Εφτά κρούσματα στα εντοπίστηκαν στα ΤΕΦΑΑ και ένα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, με την διασπορά στη νεανική κοινότητα να είναι μεγάλη.

Η χαλαρότητα δυστυχώς οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων. Στην Καβάλα μετά από πάρτι που έγινε σε βίλα στο δήμο Νέστου, καλεσμένοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μόνο σήμερα στο νοσοκομείο της πόλης έγιναν 130 τεστ.

241 ενεργά κρούσματα μετρούν τα Γιάννενα με τους πολίτες να έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους φοβούμενοι τα χειρότερα. Στη Φθιώτιδα ήδη 300 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αυξάνεται και η πίεση στο νοσοκομείο της πόλης.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στη Λειβαδιά καθώς τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι σε εκκολαπτήριο έχουν βρεθεί θετικοί.

Μάσκα παντού ή όχι;

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα, έχει προβληματίσει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, που είναι όλο και πιο κοντά στο «μάσκες παντού».

Πρώτες στη λίστα είναι οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, που εντοπίζονται πολλά κρούσματα, όπου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού αλλά και η Αττική.

Πηγή: megatv



via Ειδησεις https://ift.tt/3m3scjY

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη