Ένα βήμα πριν το lockdown τα Ιωάννινα προειδοποιεί ο Δήμαρχος της πόλης

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown λόγω των πολλών κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στα νοσοκομεία της περιοχής, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίων, Μωυσής Ελισάφ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο  δήμαρχος Ιωαννίων, Μωυσής Ελισάφ έκανε γνωστό ότι το 90% των μονάδων covid-19 στα Ιωάννινα έχουν ήδη καλυφθεί

Όπως ο ίδιος εξήγησε μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων το οποίο όπως ο ίδιος ανέφερε εξηγείται από την συρροή κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορωνοιού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι 3 μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90% ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον Δεκαπεντάγουστο υπήρξε όμως μια χαλάρωση από εκεί και πέρα. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας».

Ερωτηθείς για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή ανέφερε πως οφείλεται μεταξύ άλλων στην μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς προφυλαχτικά μέτρα.



via Ειδησεις https://ift.tt/2TGqGbz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη