Κορονοϊός: Πιο κοντά σε lockdown η Αθήνα, σήμερα η απόφαση για Θεσσαλονίκη - Καλύτερη Λαμία

Κορονοϊός: Πιο κοντά σε lockdown η Αθήνα, σήμερα η απόφαση για Θεσσαλονίκη

INTIME

Κορονοϊός Ελλάδα: Η πορεία της πανδημίας στην χώρα μας φέρνει ένα βήμα κοντά το lockdown, παρά τις προσπάθειες να αποφευχθεί για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Κάθε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αποτελεί και νέο αρνητικό ρεκόρ με τα χθεσινά κρούσματα να ανέρχονται στα 1.547. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι την Κυριακή ο αριθμός κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει σήμερα για lockdown στη Θεσσαλονίκη ενώ από ότι φαίνεται η Αθήνα ενδέχεται να μπει σε lockdown τον Νοέμβριο. 

Προς lockdown η Θεσσαλονίκη, αποφασίζει σήμερα ο πρωθυπουργός

Η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων εισηγείται εσπευσμένα την υπαγωγή της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4 που συνεπάγεται lockdown για το δεύτερο μητροπολιτικό κέντρο της χώρας. Με δεδομένο τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού οι αποφάσεις αναμένονται σήμερα ύστερα από την ενημέρωση που θα έχει ο πρωθυπουργός. Τα περιθώρια όμως έχουν στενέψει και η Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι δεν θα αποφύγει τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ένα δεύτερο lockdown σε όλη την χώρα θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, όμως οι πρώτες εισηγήσεις για την επιβολή έχουν ήδη γίνει. Η εκτίμηση –και των λοιμοξιωλόγων- είναι ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα στο «σημείο μηδέν» και υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο δεκαήμερο.

Η Αττική καθορίζει το εθνικό lockdown - Γιατί υπάρχουν σκέψεις να γίνει τον Νοέμβριο

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση στην Αττική. Μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν μεν υψηλός, αλλά παρέμενε σε σταθερό επίπεδο χωρίς απότομη άνοδο. Για πρώτη φορά όμως την χθες η Αττική ξεπέρασε τα 400 κρούσματα δημιουργώντας προβληματισμό. Αν τις επόμενες ημέρες συνεχιστεί η άνοδος και στην πρωτεύουσα, τότε πολύ δύσκολα η χώρα θα αποφύγει ένα δεύτερο lockdown.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η άποψη ότι μια τέτοια κίνηση νωρίς τον Νοέμβριο, μπορεί βραχυπρόθεσμα να πιέσει την οικονομία, όμως αν σε διάστημα δύο εβδομάδων η κατάσταση με τον κορονοϊό αναστραφεί, η αγορά θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά από την χαλάρωση των μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Ελλάδα: «Κοκκίνισαν» Ιωάννινα και Σέρρες, τα μέτρα που είναι σε ισχύvia Ειδησεις https://ift.tt/37OHSDJ
Από το Blogger.