Mαίνεται η κακοκαιρία για τέταρτη ημέρα σε Κυκλάδες και Χανιά, απεγκλωβισμοί και πλημμύρες (pics)

Cretalive

Τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εξακολουθούν να εκδηλώνονται για τέταρτη ημέρα στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα έως σήμερα το πρωί να εντοπίζονται στις Κυκλάδες και στο νομό Χανίων της Κρήτης. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν ακόμα και απεγκλωβισμοί. 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, έως τις 09:15 το πρωί της Πέμπτης είχαν καταγραφεί σε Νάξο (56 χιλιοστά), Βρύσες Χανίων (49), Τήνο (34) και Σέμπρωνα Χανίων (33).

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα επιμείνουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

xarths3

Απεγκλωβισμοί στα Χανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστούν οδηγοί από τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τις τελευταίες ώρες η Υπηρεσία στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά δέχθηκε 10 κλήσεις, επτά για αντλήσεις υδάτων και δύο για διασώσεις ανθρώπων.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενώ στις 10:00 το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

XANIA2

«Μπλακ άουτ» και στο αεροδρόμιο των Χανίων

Προβλήματα, ωστόσο, σημειώθηκαν και με τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Σε τρεις περιπτώσεις αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ σε μια περίπτωση επέστρεψε στην Αθήνα.

XANIA3

Πηγές: cretalive, meteo, χανιωτικα νέα, ΑΠΕ - ΜΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/3oghubO

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη