O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στη Λαμία

Στην Λαμία και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος βρίσκεται από χτες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ώστε να συμμετάσχει στους επίσημους εορτασμούς του Πολιούχου Άγιου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, ο οποίος είναι και ο Ελευθερωτής της πόλεως. 

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Λαμία αργά το απόγευμα, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Αυτήν την ώρα τελείται Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Ιερό Ναό Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας, ενώ αμέσως μετά θα τελεσθεί Δοξολογία με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα εγκαινιάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου, στο νεοσύστατο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» και στις ανακαινισμένες δομές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες βρίσκονται σε πτέρυγα την οποία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αφιέρωσε στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Νικόλαο. Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για τις δομές ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Ανδρέας Ιωακείμ και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Ατματζίδης.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον νέο ξενώνα φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ», ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη κ. Συμεών και μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» το ΚΔΑΠ που θα εγκαινιαστεί το απόγευμα. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Μητροπολίτη για τις νέες αυτές δομές και το έργο που επιτελεί και ευχήθηκε στον ίδιο και στους συνεργάτες του δύναμη και υγεία.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Δείτε φωτογραφίες του κ. Χ. Μπόνη: 









www.orthodoxianewsagency.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη