Oruc Reis: Με κλειστούς πομπούς πλησιάζει στο Καστελόριζο

Oruc Reis: Με κλειστούς πομπούς πλησιάζει στο Καστελόριζο

H Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί και να αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το Oruc Reis συνεχίζει τους ελιγμούς μέσα στην παράνομα δεσμευμένη περιοχή, έχοντας κλειστούς τους πομπούς από χθες το βράδυ. Βρίσκεται σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά πλοία και σε απόσταση αναπνοής οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία. Οι μονάδες του στόλου σύμφωνα με την ΕΡΤ δίνουν online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία.

Η πορεία που έχει χαράξει μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν θα προσεγγίσει τόσο όσο την προηγούμενη φορά που έφθασε περίπου στα 12 ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη και 14 από τη Μεγίστη, με τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισημαίνουν ωστόσο ότι είναι ζήτημα μερικών μοιρών για να βρεθεί πιο κοντά από το αναμενόμενο.

Η παράνομη Navtex για το Oruc Reis εκπνέει σε δύο μέρες.



via Ειδησεις https://ift.tt/2TbY7T4

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη