OSCAR ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Η Αθήνα ολόκληρη προσπαθούσε να ξυπνήσει χθες το πρωί τον Μάνο Χατζιδάκι για να του πει το μεγάλο νέο...», σχολίαζε το ρεπορτάζ της «Κ» (19 Απριλίου 1961). «Για μένα το Oscar ήταν η απάντηση-δήλωση του συνθέτη, «δεν αποτελεί στεφάνωμα μιας σταδιοδρομίας, αλλά το αληθινό μου ξεκίνημα». ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ έφεραν στην Ελλάδα το δεύτερο Oscar δεκαπέντε χρόνια μετά την Κατίνα Παξινού και το δικό της Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. Το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, για το ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ του Dassin, που έκανε το γύρο του κόσμου, επικράτησε των άλλων υποψηφιοτήτων, προσφέροντας στον Έλληνα δημιουργό μια διεθνή διάκριση. Βράβευση την οποία ο ίδιος δεν αντιμετώπισε
ποτέ ως ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του. «Μπορεί ένα απλό τραγούδι να μου έφερε το Oscar. Οι φιλοδοξίες μου όμως και οι υποχρεώσεις μου δεν σταματούν σε αυτό...», έλεγε. Την ίδια χρονιά ο Μ. Χατζιδάκις απέσπασε το Β΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού για το τραγούδι του ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Το Α΄ δόθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη για την ΑΠΑΓΩΓΗ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1961
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
1998


from ανεμουριον https://ift.tt/33PDORl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη