Stamen Grigorov: Ο γιατρός που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο στο σημερινό Doodle της Google

Stamen Grigorov: Ο γιατρός που ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο στο σημερινό Doodle της Google

Τον Βούλγαρο γιατρό και μικροβιολόγο, Στάμεν Γκριγκόροφ, τιμά η google με το σημερινό της Doodle. O Dr. Stamen Grigorov ανακάλυψε to 1905 τον γαλακτοβάκιλλο, δηλαδή τον μικροοργανισμό που προκαλεί τη ζύμωση του γιαουρτιού.

Ο Στάμεν Γκριγκόροφ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 27 Οκτωβρίου 1878 στο χωριό Στούνεν Ίζβορ της δυτικής Βουλγαρίας.

Ο Στάμεν Γκριγκόροφ που τιμάται σήμερα από με Google doodle αντιλήφθηκε τα οφέλη του γιαουρτιού και της ευεξίας που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό και αποφάσισε να το ερευνήσει. Έτσι το 1905 ανακάλυψε τον γαλακτοβάκιλλο, έναν μικροοργανισμό σε σχήμα ράβδου που προκαλεί τη ζύμωση στο γιαούρτι, ενώ την ίδια περίοδο τέθηκε επικεφαλής του τοπικού νοσοκομείου στην περιοχή Τραν της Βουλγαρίας, όπου και γεννήθηκε.

Έναν χρόνο αργότερα, το 1906, δημοσίευσε μια έκθεση, μέσω της οποίας έκανε λόγο για χρήση της πενικιλίνης ώστε να καταπολεμηθεί η φυματίωση. Για την υπόλοιπη ζωή του εργάστηκε ως γιατρός σώζοντας χιλιάδες ζωές



via Ειδησεις https://ift.tt/3kAr2Mt

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη