Θάνος Πλεύρης: Η Δημοκρατία δεν δικάζει ιδέες, μεγαλύτερη αποδειξη ο πατερας μου! (vid)

Θάνος Πλεύρης: Η Δημοκρατία δεν δικάζει ιδέες, μεγαλύτερη αποδειξη ο πατερας μου! (vid)

Αποστάσεις από τον πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη που ανέλαβε την υπεράσπιση του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, πήρε ο Θάνος Πλεύρης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή είπε ότι η κριτική που του ασκείται είναι άδικη.

Στην κριτική που προκάλεσε η εκπροσώπηση του Γιάννη Λαγού από τον πατέρα του αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (13/10) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, Θάνος Πλεύρης. Διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτήν του πατέρα του ο Θάνος Πλεύρης είπε μιλώντας στο Mega:

«Υπάρχουν διακριτές διαφορές, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άρνηση της Δημοκρατίας του πατέρα μου καθώς επίσης και τον αντισημιτισμό ή και την πίστη του στον εθνικοσοσιαλισμό, τον φασισμό, την ελληνική ακροδεξιά. Αυτά είναι διακριτά θέματα. Σίγουρα είναι μια αμήχανη στάση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ που πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, τόνισε την κρισιμότητα της δίκης αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι πλέον καταδικασθέντες, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα του για να του μεταφέρει την αμηχανία του.

«Έχουμε πολιτικές διαφωνίες και θεωρώ ότι η κριτική σε μένα είναι άδικη». 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια τόνισε ότι το αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δείξει ότι δικάζεται για την ιδεολογία της και όχι για τις εγκληματικές της πράξεις.

«Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν δικάζει ιδέες είναι ο ίδιος ο πατέρας μου, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ενώ πολλάκις έχει εκφράσει τη θέση του».via Ειδησεις https://ift.tt/3dniRk3
Από το Blogger.