Σταύρος Κοντονής: Είχα πει ότι θα πέσει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή (vid)

Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι : «H Χρυσή Αυγή θα πέσει στα μαλακά». 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μίλησε στο OPEN για τις πρωινές του δηλώσεις σχετικά με την παραίτησή του και τις αντιθέσεις του για τις αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης του ποινικού κώδικα, που μετά από αυτές ξέσπασε πόλεμος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν περίμενε να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ εκείνου και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή» Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι πλέον δεν υπάρχει στον Ποινικό Κώδικα η ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι από τη στιγμή που δε υπάρχει πλέον η διάταξη αυτή οι οι πρώην χρυσαυγίτες θα μπορούσαν να κατέβουν στις εκλογές. Όπως εξήγησε ή θα γίνει αυτό εκτός και αν υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση.

O Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος στην κόντρα που ξέσπασε με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτησή του και έκανε λόγο για άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες.

«Μετά από 41 χρόνια στην αριστερά λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικάς, απευθυνόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ», προσθέτοντας ότι «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τον νέο Ποινικό Κώδικα ότι κάποιες αλλαγές «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή».

Όπως είπε : «Εγώ όταν ήμουν υπουργός είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον ποινικό κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

«Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», ανέφερε επίσης ο Σταύρος Κοντονής.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά: 

 

 



via Ειδησεις https://ift.tt/3deUnsX

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη