Η αντίθεση του συνδυασμού ''Λαμία στο Κέντρο'' στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων στις Θερμοπύλες (video)


Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας συζητήθηκε, προ Ημερήσιας Διάταξης, το έκτακτο και επείγον θέμα της επέκτασης της δομής των Θερμοπυλών κατά 33 στρέμματα και της αύξησης του αριθμού των προσφύγων κατά 1500 άτομα, μετά τις προθέσεις και ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η συζήτηση του θέματος με τη κατάθεση απόψεων από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν διεξοδική και διήρκησε δυο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά(2 και 45).

Ο συνδυασμός μας «Λαμία στο Κέντρο» κατέθεσε τις προτάσεις του και έλαβε σαφή, υπεύθυνη θέση απέναντι στη διαφαινόμενη κατάσταση, καταγγέλλοντας παράλληλα τους εκβιαστικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης που προσβάλουν την τοπική αυτοδιοίκηση και δημιουργούν τετελεσμένα στη περιοχή.

Η άποψή μας είναι πως καλώς συζητήθηκε το θέμα σε αυτή τη συνεδρίαση και ελήφθησαν αποφάσεις που σε κάθε τόνο δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση:

📌 στην επέκταση της δομής

📌 της μόνιμης φιλοξενίας των προσφύγων στην ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών

📌 των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης των κατατρεγμένων που φιλοξενούνται

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο συνδυασμός μας ποτέ δεν ήταν και δεν είναι αντίθετος στη σύγκλιση Ειδικής συνεδρίασης,σε περίπτωση που οι αποφάσεις του Συμβουλίου δεν γίνουν αποδεκτές από τη Κυβέρνηση.

Μάλιστα σε αυτή τη περίπτωση προτείναμε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή φορέων και δημοτών.

📍Ο συνδυασμός μας «Λαμία στο Κέντρο» δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και να αγωνίζεται για τα ζητήματα του Προσφυγικού προσεγγίζοντας το θέμα με ευαισθησία, ανθρωπιά και σχεδιασμό ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα προς όφελος όλων.

📍Θα λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και στη κατεύθυνση να υλοποιούνται εφικτές λύσεις ενώ ειμαστε αντίθετοι στην εξάντληση του διαλόγου σε ατέρμονες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Δείτε αναλυτικά την επίμαχη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου (από 1.15 έως 4.00)

Νεότερη Παλαιότερη