Αμερικανικές εκλογές 2020: Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπαίντεν η εκτίμηση του Politico Polls

Αμερικανικές εκλογές 2020: Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπαίντεν η εκτίμηση του Politico Polls

Σύμφωνα με εκτίμηση του Political Polls, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει τις Αμερικανικές Εκλογές 2020, με 290 εκλέκτορες έναντι 248 του Τραμπ και να είναι ο νέος Πρόεδδρος των ΗΠΑ.

Οι κάλπες έκλεισαν σε Ιντιάνα και Κεντάκι, ενώ ήδη το Politico έχει παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα στο 1% της καταμέτρησης, από τις δύο Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στην Ιντιάνα, ο Τραμπ προηγείται με 70% έναντι 28.3% του Μπάιντεν, ενώ στο Κεντάκι ο νυν πρόεδρος έχει, με το 1% καταμετρημένο, 81.8% έναντι 17.4% του Μπάιντεν.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Politico για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020 θέλει νικητή τον Τζο Μπάιντεν

{https://twitter.com/PpollingNumbers/status/1323609222970515457}

Σύμφωνα με άλλα exit poll που δημοσιεύουν Αμερικανικά Μέσα οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ψηφίζουν υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου επειδή θέλουν να τον δουν στον Λευκό Οίκο για τέσσερα ακόμη χρόνια και όχι επειδή δεν θέλουν να καταψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν.

Αυτό απάντησαν τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους του, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020. Το ίδιο κάνουν και οι υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τα δύο τρία των ψηφοφόρων του Μπάιντεν λένε ότι ψηφίζουν τον Δημοκρατικό γιατί πιστεύουν σε αυτόν ενώ το 1/3 θέλει απλώς να διώξει τον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Το 1/3 των ψηφοφόρων θέλει έναν υποψήφιο που είναι ισχυρός ηγέτης ενώ το ¼ δηλώνει πως θέλει να δει έναν πρόεδρο με καλή κρίση. Περίπου το 1/5 επιθυμεί ένα πρόεδρο που «ενδιαφέρεται για ανθρώπους σαν και εμένα» ενώ ένα άλλο 1/5 επιθυμεί πρόεδρο που μπορεί να ενώσει τις διχασμένες ΗΠΑ.

Την ώρα που η οικονομία θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της φετινής εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν η πορεία της οικονομίας είναι σε καλό ή κακό δρόμο. Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι λένε πως είναι σε καλό δρόμο ενώ το υπόλοιπο 50% σε κακό.

Την ίδια ώρα, δύο στους πέντε ψηφοφόρους υποστηρίζουν πως προσωπικά είναι καλύτερα οικονομικά απ' ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.

Άλλοι δύο στους πέντε υποστηρίζουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα οικονομικά τους.

Πάνω το 50% των ψηφοφόρων λέει πως η κρίση του κορωνοϊού τους έχει δημιουργήσει οικονομικά δεινά.

Η νέα γκάφα του Μπαίντεν

"Ιδού ο γιος μου, Μπο Μπάιντεν, τον οποίο πολλοί από εσάς βοηθήσατε να εκλεγεί στη Γερουσία του Ντέλαγουερ. Ιδού η εγγονή μου, η Νάταλι", είπε, αγκαλιάζοντας από τους ώμους μια άλλη εγγονή του, τη Φίνεγκαν.

Αντιλαμβανόμενος τι συνέβη, ο 77χρονος βετεράνος πολιτικός, συνέχισε, εμφανώς συγχυσμένος: "Α, όχι, περιμένετε, δεν είναι αυτή". Και αγκάλιασε τη "σωστή" εγγονή, τη Νάταλι, που είναι κόρη του Μπο.

Ο Μπάιντεν είναι γνωστός για τις γκάφες του.

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε πολύ στενή σχέση με τον γιο του, τον Μπο, για τον οποίο μιλάει συχνά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Ο Μπο Μπάιντεν, πρώην γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ο οποιος είχε υπηρετήσει και στο Ιράκ με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ήταν ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, όμως πέθανε σε ηλικία μόλις 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε απόψε ότι το γραφείο της ερευνά τις καταγγελίες ότι πολλοί άνθρωποι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις από αυτοματοποιημένα συστήματα (robocall) που τους προέτρεπαν να μην ψηφίσουν σήμερα.

Η εισαγγελία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, είχε εκδώσει κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό της πηγής αυτών των τηλεφωνημάτων που παραπληροφορούν τους πολίτες.

«Οι προσπάθειες να εμποδίσουν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους είναι απογοητευτικές, ενοχλητικές, είναι λάθος. Επιπλέον, είναι παράνομο και δεν θα γίνει ανεκτό», ανέφερε η Τζέιμς στην ανακοίνωσή της.



via Ειδησεις https://ift.tt/2TND5dC

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη