Αμερικανικές Εκλογές 2020: Τι ώρα Ελλάδας θα μάθουμε το αποτέλεσμα για το αν κέρδισε ο Μπάιντεν ή ο Τραμπ

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Περισσότεροι από 98 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη, με τις προεδρικές εκλογές του 2020 να είναι οι πρώτες στην ιστορία των ΗΠΑ, κατά τις οποίες περισσότερες ψήφοι θα έχουν κατατεθεί πριν την ημέρα των εκλογών παρά κατά τη διάρκειά της.

Αυτή η εξέλιξη, ίσως προκαλέσει εκπλήξεις το βράδυ των εκλογών, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να βγουν νωρίτερα από το συνηθισμένο σε ορισμένες περιοχές, αλλά και... πολύ αργότερα σε άλλες.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει προχωρήσει πολλάκις σε αβάσιμες καταγγελίες για την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου. Απρόβλεπτες ενέργειες την ημέρα των εκλογών από τον Τραμπ ή τους υποστηρικτές του θα μπορούσαν επίσης να διαταράξουν τη διαδικασία.

Το πιθανότερο είναι πως στις φετινές Αμερικάνικες Έκλογες, δεν θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νικητής μέχρι τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα ΗΠΑ) της Τρίτης, εκτός αν ένας από τους δύο υποψηφίους καταφέρει αποφασιστικές νίκες στις αμφίρροπες πολιτείες.

Έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας που μπορεί να κρίνουν τον νικητή, ή έστω να «δείξουν» προς τα πού ...οδεύει η νίκη:

01:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Οι πρώτες κάλπες που θα κλείσουν είναι του Κεντάκι και της Ιντιάνα, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετική ζώνη ώρας από τις υπόλοιπες πολιτείες. Μια κομητεία της Ιντιάνα, η Βίγκο, είναι γνωστή για το ότι πάντα ψηφίζει κατά πλειοψηφία τον νικητή των προεδρικών εκλογών από το 1956. Η Ιντιάνα, είναι γνωστή εκτός από τα γρήγορα αυτοκίνητα και για ...τις καθυστερήσεις στην καταμέτρηση ψήφων.

02:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Νότια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Τζόρτζια και Φλόριντα κλείνουν τις κάλπες τους στις 02:00. 

Η Φλόριντα αποδεικνύεται γρήγορη στην καταμέτρηση, δίνοντας στους παρατηρητές την ευκαιρία να συγκρίνουν τα αποτελέσματα των κομητειών με εκείνα του 2016, μια πολύ καλή ένδειξη για το τελικό αποτέλεσμα, αφού πρόκειται για μια πολιτεία με ιδιαίτερη σημασία. 

Η Τζόρτζια αποτελεί παραδοσιακό «καταφύγιο» των Ρεπουμπλικάνων, όμως φέτος δείχνει να έχει στραφεί στον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις.

Ακόμη και αν ο Τραμπ φανεί να έχει το προβάδισμα, τίποτα δεν θα έχει κριθεί πριν ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση της Δημοκρατικής Ατλάντα.

02.30 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Η Βόρεια Καρολίνα αναμένεται να βγάλει από νωρίς τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η Βόρεια Καρολίνα συνήθως αναφέρει πρώτη τα αποτελέσματα της πρόωρης ψήφου, ενώ το Οχάιο είχε ολόκληρες εβδομάδες για να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή, αφού η πρόωρη ψήφος είναι πιο συνηθισμένη μεταξύ των Δημοκρατικών, και η μια πρώτη εντύπωση νίκης του Μπάιντεν ίσως αποδειχθεί ψευδής. Στην Βόρεια Καρολίνα, οι Δημοκρατικοί δεν ελπίζουν μόνο στην προεδρία, αλλά και σε μια υπέρ τους ανατροπή των ισορροπιών στη Γερουσία.
 
Το Οχάιο ίσως προσφέρει την αγωνία που περιμένουμε από τη βραδιά των αμερικανικών εκλογών: Αν τα αποτελέσματα κρίνονται σε ελάχιστη διαφορά, το Κλίβελαντ, που συνήθως καθυστερεί στην καταμέτρηση, θα μπορούσε να κάνει τον αγώνα να φαίνεται πιο έντονος.

03:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Το Μίσιγκαν και το Τέξας, θα κλείσουν αυτή την ώρα ορισμένα από τα εκλογικά κέντρα τους (τα υπόλοιπα στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Αν ο Μπάιντεν φανεί να τα πηγαίνει καλά στο Τέξας, θα δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Όμως στο Μίσιγκαν, την Αλαμπάμα και το Μέιν, ίσως να είναι οι Δημοκρατικοί και όχι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που κινδυνεύουν να χάσουν την επανεκλογή τους.

Την ίδια ώρα, θα κλείσουν οι κάλπες και στην αμφίρροπη πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ίσως να χρειαστούν πολλές μέρες μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, αυξάνοντας και τις πιθανότητες για μια ψευδή ανακοίνωση νίκης εκ μέρους του Τραμπ.

04:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Στις 04:00, αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από την Αριζόνα, που είναι γνωστή για την ταχύτητά της στην καταμέτρηση. Στο παρελθόν, οι πρώτοι αριθμοί που είχαν ανακοινωθεί παρέπεμπαν σε νίκη των Ρεπουμπλικάνων που δεν ήρθε ποτέ, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι αν ο Μπάιντεν κερδίσει την Αριζόνα και ο Τραμπ την Πενσιλβάνια, ίσως καταλήξουν να έχουν με το μέρος τους τον ίδιο αριθμό εκλεκτόρων (269-269).

Κολοράντο, Νιου Μέξικο, Όμαχα, Νεμπράσκα και Ουισκόνσιν πρόκειται να ξεκινήσουν την καταμέτρηση την ίδια ώρα, ενώ το Ουισκόνσιν αναμένεται αρχικά να δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς, κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει προβλήματα τεράστιων ουρών αλλά και ντροπιαστικές ενέργειες προς ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ή με μειονοτική καταγωγή από υποστηρικτές του Τραμπ.

05:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Γιούτα, Νεβάδα και Αϊόβα αρχίζουν να μετρούν στις 5 πμ ώρα Ελλάδας. Στην Γιούτα, το ζήτημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει, αλλά πόσο μεγάλο θα είναι το προβάδισμα του Τραμπ. 

Η Νεβάδα αναμένεται δύσκολη για τον Μπάιντεν, ενώ η Αϊόβα ίσως επιστρέψει φέτος στα χέρια των Δημοκρατικών, κάτι που αν συμβεί θα δυσκολέψει τα πράγματα για τον Τραμπ.

Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη για συμπεράσματα, αφού πρόκειται για πολιτεία που έχει συνηθίσει τους αναλυτές σε εκπλήξεις στην εκπνοή της καταμέτρησης.

06:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Οι κάλπες κλείνουν και στη Δύση (Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον και Χαβάη). Αν ο αγώνας το δύο υποψηφίων δεν έχει ήδη κλείσει, αυτές οι πολιτείες θα προσφέρουν το τελικό αποτέλεσμα. 

08:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας)

Είναι η ώρα που κλείνουν οι κάλπες της Αλάσκα, οπότε και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020.

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ; Ο Τραμπ ή ο Μπάιντεν; Οριστικές απαντήσεις ...σε λίγες ώρες.

Με πληροφορίες από Guardian.



via Ειδησεις https://ift.tt/34UaTfp

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη