Κορονοϊός: Συναγερμός στα Ιωάννινα - Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο

αρχείου Eurokinissi

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα, τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω κορονοϊου, καθώς επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτικό γηροκομείο 24 κρούσματα, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Περισσότερα από 20 κρούσματα κορονοϊού (24 σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ) εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σε ιδιωτικό Οίκο Ευγηρίας στα Ιωάννινα. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή, όμως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει το epiruspost, στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού στον συγκεκριμένο Οίκο Ευγηρίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η είδηση προκάλεσε ένονες αντιδράσεις και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις όπου θα γίνεται λόγος για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας στην Ήπειρο και δραματική έλλειχη υποδομής για την νοσηλεία ασθενών με covid.

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο

Αυτή τη στιγμή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κοροναϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να κρατώνται για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό.

Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

19 νέα κρούσματα

Σημειώνεται πως το το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα κορονοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.



via Ειδησεις https://ift.tt/3kZfnXC

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη