Κεραμέως: «Τρέχουν» 40.000 ψηφιακά τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες, πρόκληση η τηλεκπαίδευση

ΙΝΤΙΜΕ

Στο μεγάλο εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμώς. H υπουργός τόνισε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση και επισήμανε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης». Η κυρία Κεραμέως παραδέχθηκε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία «όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Η υπουργός Παιδείας -που χθες έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικές οδηγίες για την τηλεκπαίδευση και τα ωράρια μαθημάτων- υποστήριξε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν 40.000 τμήματα σχολείων, με 700.000 συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ερωτηθείσα για ζητήματα ανεπάρκειας εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.
Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κα Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Η υπουργός επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ:



via Ειδησεις https://ift.tt/2IGWYkv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη