Οι 8 λόγοι για να ξεκινήσεις το περπάτημα ή το τρέξιμο στην καραντίνα

PIXABAY

Μπορεί η πανδημία να έχει βάλει λουκέτο στα γυμναστήρια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις δικαιολογία να σταματήσεις να αθλείσαι. 

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και να στείλεις το κατάλληλο SMS στο 13033 για να αθληθείς ατομικά. Είτε τρέχοντας χωρίς μάσκα είτε περπατώντας (με μάσκα). Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικό για την υγεία ενός ανθρώπου το περπάτημα και το τρέξιμο;

8 οφέλη από το περπάτημα και το τρέξιμο

1. Σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δρομείς τείνουν να ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν κάνουν αυτή τη μορφή άσκησης τακτικά. Η μελέτη παρακολούθησε 1.000 ενήλικες (ηλικίας άνω των 50) για 21 χρόνια. Στο τέλος της μελέτης, το 85% των δρομέων ήταν ακόμα ζωντανό, ενώ μόνο το 65% των μη δρομέων ήταν ενεργό. Μια άλλη μελέτη από το Journal of the American College of Cardiology έδειξε ότι το τρέξιμο ή το περπάτημα για ακόμη και 5 - 10 λεπτά την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

2. Ενισχύει τη βιταμίνη D με φυσικό τρόπο + 6 ακόμα οφέλη



via Ειδησεις https://ift.tt/32vbnqI

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη