Διεθνολόγος Καιρίδης: Πρόβλημα για τον Ερντογάν η εκλογή Μπάιντεν

Διεθνολόγος Καιρίδης: Πρόβλημα για τον Ερντογάν η εκλογή Μπάιντεν

Για την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ και το πώς αυτή θα επηρέαζε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (5/11) ο Δημήτρης Καιρίδης, διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Μπάιντεν θα είναι πρόβλημα για τον Ερντογάν. Δυστυχώς, ο Τραμπ επέλεξε να μην αποχωρήσει όπως συνηθίζεται, καθώς έχει υποβάλει τρεις προσφυγές σε δίκη σε τρεις πολιτείες, αλλά δεν θα έχει ιδιαίτερη τύχη», εκτίμησε ο κ. Καιρίδης.

Μετά τις δηλώσεις  Μπάιντεν για στήριξη στην αντιπολίτευση στην Τουρκία για να φύγει ο Ερντογάν, η Τουρκία ετοιμάζεται να δεχτεί κάποιες πιέσεις, τόσο για τους S-400 όσο και για τη γεωπολιτική της στρατηγική. Ωστόσο, στην Τουρκία εκτιμούν ότι σε βάθος χρόνου ο Μπάιντεν θα ψάξει μια φόρμουλα για να έρθουν κοντά.

«Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα η εκλογή Μπάιντεν είναι κάτι θετικό», κατέληξε ο κ. Καιρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2GsK0Wu

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη