Εκλογές ΗΠΑ: Ποιος προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Εκλογές ΗΠΑ: Ποιος προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές να απέχουν λίγα 24ωρα, οι δύο υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν δίνουν την ύστατη μάχη για να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους. Οι δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, είτε σε εθνικό είτε σε πολιτειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με το BBC, οι εθνικές δημοσκοπήσεις μπορεί να αποτελούν έναν καλό οδηγό αλλά δεν αντανακλούν απαραίτητα το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά, μέχρι αυτή την ώρα σε εθνικό επίπεδο ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται του ρεπουμπλικανού συνυποψηφίου του και απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ποσοστό 52% έναντι 43%.

Οι περισσότερες πολιτείες σχεδόν πάντα ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο, γεγονός που σημαίνει ότι μόλις λίγες πολιτείες διακυβεύονται. Σε αυτές ακριβώς κερδίζονται ή χάνονται οι εκλογές.

Σε αυτές τις πολιτείες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν – τρεις βιομηχανικές πολιτείες τις οποίες ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του κέρδισε με διαφορά κάτω του 1% στις εκλογές του 2016.

Από τις 14 πολιτείες – «κλειδιά», ο Τραμπ έχει προβάδισμα μόλις στις δύο (Αϊόβα και Τέξας) ωστόσο μόλις στις τέσσερις η μεταξύ τους διαφορά ξεπερνά το 5%.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκοπική διαφορά στις επίμαχες πολιτείες σύμφωνα με το BBC:

dimoskopiseis ekloges usavia Ειδησεις https://ift.tt/2TI2rcT
Από το Blogger.