Θετικός στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού - Συμμετείχε στη δοξολογία Αγίου Δημητρίου

Θετικός στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού - Συμμετείχε στη δοξολογία Αγίου Δημητρίου

«Συναγερμός» έχει σημάνει από την αποκάλυψη ότι Μητροπολίτης που συμμετείχε στη θεία λειτουργία και στη συνέχεια στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Άγιο Δημήτριο, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό!

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο λόγος για τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητο ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση θορύβησε τους εκπροσώπους της εκκλησίας καθώς ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, στην πανηγυρική θεία λειτουργία μετείχαν -εκτός από τον κ. Θεόκλητο- αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, την ίδια ώρα έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν καν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού

Χθες, με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού ενημέρωσε ότι «ο Μητροπολίτης Θεόκλητος παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα ιώσεως και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός».

Μετά απ' αυτό ο Μητροπολίτης τέθηκε σε καραντίνα ενώ κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες τα γραφεία της συγκεκριμένης Μητροπόλεως.

Ακόμη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη γίνονται συστάσεις προς τους πιστούς να προσέχουν και να φορούν απαραίτητα τη μάσκα τους.

«Να προσέχετε τούς εαυτούς σας, να φοράμε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών άπαντες και ο Μητροπολίτης μας παρακαλεί όλους να προσεύχεσθε υπέρ αυτού, όπως καί εκείνος δέεται υπέρ υμών» καταλήγει η ανακοίνωση.



via Ειδησεις https://ift.tt/2GlFh9c

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη