Κορονοϊός: Με ποιες εταιρείες συμφώνησε η Ελλάδα για το εμβόλιο, πότε έρχεται στην χώρα μας

Κορονοϊός: Με ποιες εταιρείες συμφώνησε η Ελλάδα για το εμβόλιο, πότε έρχεται στην χώρα μας

Σε συμφωνία με τέσσερις μεγάλες εταιρίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μη μείνει πίσω στη μάχη της προμήθειας των εμβολίων. Το πρώτο εμβόλιο που περιμένουμε είναι αυτό της Οξφόρδης και της Astra Zeneca, βρετανικών συμφερόντων. H χώρα μας περιμένει 7,2 εκατομμύρια δόσεις στις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αυτά που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Star, στα τέλη Ιανουαρίου περιμένουμε και το πολυσυζητημένο εμβόλιο της Pfizer. Σήμερα η Κομισιόν υπογράφει την οριστική συμφωνία με την αμερικανική εταιρία που θα στείλει στη χώρα μας 1.000.000 δόσεις.

Τέλη Απριλίου σειρά θα πάρει η Johnson and Johnson, ενώ και η γαλλικών συμφερόντων Sanofi Pasteur γαλλικών συμφερόντων θα προμηθεύσει τη χώρα μας με δόσεις εμβολίων περί τα τέλη Μαΐου.

Η Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BionTech και οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, σε περίπτωση που οι εταιρείες εξασφαλίσουν άδεια διάθεσής τους από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν έχει υπογραφεί ακόμη η οριστική σύμβαση, ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, Ε.Ε, Βρετανία και ΗΠΑ είναι πρώτες στην σειρά για να λάβουν το εμβόλιο.

«Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, όχι επειδή θέλω να είμαι ο πρώτος που θα προστατευτεί, αλλά ως σινιάλο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο της Pfizer δίνει μεγάλη ελπίδα στην ανθρωπότητα.via Ειδησεις https://ift.tt/35ok2xj

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.