Κορονοϊός: Με ποιες εταιρείες συμφώνησε η Ελλάδα για το εμβόλιο, πότε έρχεται στην χώρα μας

Κορονοϊός: Με ποιες εταιρείες συμφώνησε η Ελλάδα για το εμβόλιο, πότε έρχεται στην χώρα μας

Σε συμφωνία με τέσσερις μεγάλες εταιρίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μη μείνει πίσω στη μάχη της προμήθειας των εμβολίων. Το πρώτο εμβόλιο που περιμένουμε είναι αυτό της Οξφόρδης και της Astra Zeneca, βρετανικών συμφερόντων. H χώρα μας περιμένει 7,2 εκατομμύρια δόσεις στις αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αυτά που αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων του Star, στα τέλη Ιανουαρίου περιμένουμε και το πολυσυζητημένο εμβόλιο της Pfizer. Σήμερα η Κομισιόν υπογράφει την οριστική συμφωνία με την αμερικανική εταιρία που θα στείλει στη χώρα μας 1.000.000 δόσεις.

Τέλη Απριλίου σειρά θα πάρει η Johnson and Johnson, ενώ και η γαλλικών συμφερόντων Sanofi Pasteur γαλλικών συμφερόντων θα προμηθεύσει τη χώρα μας με δόσεις εμβολίων περί τα τέλη Μαΐου.

Η Ε.Ε. τον Σεπτέμβριο είχε καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BionTech και οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, σε περίπτωση που οι εταιρείες εξασφαλίσουν άδεια διάθεσής τους από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν έχει υπογραφεί ακόμη η οριστική σύμβαση, ωστόσο σύμφωνα με το Bloomberg, Ε.Ε, Βρετανία και ΗΠΑ είναι πρώτες στην σειρά για να λάβουν το εμβόλιο.

«Θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, όχι επειδή θέλω να είμαι ο πρώτος που θα προστατευτεί, αλλά ως σινιάλο ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο της Pfizer δίνει μεγάλη ελπίδα στην ανθρωπότητα.



via Ειδησεις https://ift.tt/35ok2xj

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη