Σταϊκούρας: Καμία πρόβλεψη για κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου

Σταϊκούρας: Καμία πρόβλεψη για κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου

Καμία πρόβλεψη για κοινωνικό μέρισμα, δηλαδή για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως συνέβη τις προηγούμενες χρονιές, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κοινωνικό μέρισμα. 

«Πέρυσι, καθώς και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, για να γίνει εκταμίευση ποσών, θα πρέπει οι πόροι, που εκταμιεύονται, να έχουν σχέση με τον κορονοϊό. 

«Αυτή τη στιγμή ισχύει ό,τι ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η κρίση έχει μια δυναμική, το ίδιο και η ελληνική οικονομία. Κάθε φορά έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά να βοηθάμε την κοινωνία. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, βοηθάμε οριζόντια την κοινωνία».

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2ImZKLU

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη