Κατερίνα Μπατζελή «Τονίζουμε ότι η στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού δεν είναι στα βασικά ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Αρχής (ΠΑ) όπως είναι οι Υποδομές και οι Οδικοί Άξονες»

Μετά  την Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για την στήριξη των επιχειρήσεων με 9.038.759 ευρώ

Κατερίνα Μπατζελή «Τονίζουμε ότι η στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού δεν είναι στα βασικά ενδιαφέροντα της Περιφερειακής  Αρχής (ΠΑ) όπως είναι οι Υποδομές και οι Οδικοί Άξονες».

Δεν μπορούμε μετά την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη στις 18.11.20 να μην επισημάνουμε ότι:

«Δώδεκα (12) επιχειρήσεις λαμβάνουν 9 εκατ. ευρώ από το  πρόγραμμα στήριξης των ΜΜΕ και κάποιες χιλιάδες επιχειρήσεις θα μοιραστούν ενισχύσεις 25 εκατ. ευρώ από τα προγράμματα ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για ποια κριτήρια μιλάμε και για ποιους. Τα αποτέλεσμα είναι «δείκτης αλήθειας» …για το ποιοι υποστηρίζονται. Υπάρχει και «ταξικό» πρόσημο..

Ξεκίνησε η χρηματοδότηση από 10 εκατ., αυξήθηκε στα 20εκ.ευρω, εξαγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη μελλοντική διεκδίκηση για αύξηση στα 30 εκατ. από νέες χρηματοδοτήσεις  και μέχρι στιγμής  με σταγονόμετρο αυξήθηκαν οι πιστώσεις στα 25 εκατ. ευρώ, όταν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βιώνουν 2ο και σκληρότερο lockdown. Η ΠΑ ανακοινώνει μέτρα με το σταγονόμετρο και χωρίς σχεδιασμό βάση της πραγματικής εικόνας της κατάστασης των ΜΜΕ και της διάλυση τους με πολλές να μην ξανανεβάσουν ρολά. Όταν η εστίαση μένει εκτεθειμένη και θα συμπαρασύρει τον τουρισμό και το εμπόριο όταν ανοίξουν και πάλι οι μετακινήσεις και οι αγορές.

Απαιτείται εδώ και τώρα αύξηση  σε πιστώσεις πάνω από 50 εκατ. ευρώ  η χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. 

Καταθέσαμε προτάσεις για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις ακόμη και  οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέες επιχειρήσεις καθώς και η εστίαση και  ότι σε πρώτη φάση η στήριξη άμεσα πρέπει να φθάνει τα 50 εκ. ευρώ με ειδικές προκηρύξεις όπως άλλωστε και έχει την δυνατότητα η ΠΑ.

Η μέριμνα όμως της κοινωνίας και των επιχειρήσεων λείπει από την ατζέντα της συμπολίτευσης.  

Ως παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά» και η αντιπολίτευση είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Η συμπολίτευση τι κάνει;

 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη