Γιάννης Σαρακιώτης με το Σωματείο των Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας: «Ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης η ένταξη του προσωπικού του Ε.ΣΥ. και των Μ.Κ.Φ. στα βαρέα και ανθυγιεινά – Η Κυβέρνηση να το πράξει άμεσα»

Με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Φθιώτιδας, πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνο Γκούρλια και το Μέλος, κ. Αθανάσιο Υφαντή, για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή στο πεδίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας προσπαθούν να διαχειριστούν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας έθεσαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του παιδιάτρου σε πολλά Κ.Υ. Παράλληλα, έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης φύλαξης, το οποίο όπως τόνισαν έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι τους να μένουν εκτεθειμένοι και να νιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των βραδινών βαρδιών. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην ανάγκη προμήθειας νέων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας, μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ αναφέρθηκαν επιμέρους δυσκολίες που ανακύπτουν στην καθημερινότητα εξαιτίας της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 

Από πλευράς του, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι από στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν γίνει κατ’ επανάληψη εκκλήσεις προς την Κυβέρνηση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό. Αντ’ αυτού, σήμερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας προκύπτει ότι, η χώρα δίνει τη μάχη απέναντι στην πανδημία με περίπου 5.000 λιγότερους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2019. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εναρμονιζόμενη με την επιστημονική κοινότητα, είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει τον κομβικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στον αντίποδα, αυτό που παρατηρείται σήμερα είναι η εγκατάλειψη των προσπαθειών που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την υποβάθμιση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.). 

Ειδική αναφορά έγινε από πλευράς του Σωματείου των Εργαζομένων των Κ.Υ. Φθιώτιδας και στην ένταξη του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, με τον κ. Σαρακιώτη να χαρακτηρίζει το αίτημα αυτό δίκαιο και ως ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης προς το προσωπικό των μονάδων υγείας και κοινωνικής φροντίδας, στην οποία πρέπει να προβεί η Πολιτεία σήμερα, δεδομένων και των τωρινών δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Μάλιστα, επεσήμανε ότι μόλις χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επιτακτικά, εκ νέου, το συγκεκριμένο ζήτημα υπ’ όψιν του κ. Μητσοτάκη, με τον ίδιο να μην απαντά επ’ αυτού. 

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είναι στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα η επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας και ιδίως προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προς την οποία και πρέπει να υπάρξει ανακατεύθυνση σημαντικών οικονομικών πόρων. Όπως τόνισε, προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί σημαντικό μέρος των οικονομικών πόρων που θα προέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται, καταρτίζοντας εγκαίρως ένα συνεκτικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο κοινής αποδοχής. 



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη