Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου του Δήμου Μακρακώμης Πάνου Κοντογεώργου για τα επικριτικά Δελτία Τύπου της αντιπολίτευσης

Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου του Δήμου Μακρακώμης Πάνου Κοντογεώργου για τα επικριτικά Δελτία Τύπου της αντιπολίτευσης.

Για να δώσω.... μερικές απαντήσεις στα Δελτία Τύπου.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν...

(εις την άπταιστον «Παλαιοβραχινήν» αυτό θα πει: Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου…)

Προσωπικά θεωρώ πολύ «άδικη» τη νομοθεσία που προβλέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αυτό δεν επιτρέπει σε κάποιους Δημοτικούς «άρχοντες» να «ολοκληρώνουν» το έργο τους…!

Εννέα χρόνια Δήμαρχος κ. Παπαευθυμίου και εμείς 1 χρόνο ....

Και αναγκάζονται οι κακόμοιροι να μεμψιμοιρούν, κλαψουρίζοντας σαν σχολιαρόπαιδα «κυρία, κυρία, τα έργα που κάνουν οι διάδοχοί μου, είναι δικά μου…»! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον τέως δήμαρχο Θύμιο Παπαευθυμίου και την παράταξη του .

Όμως, ας σοβαρευτούμε κι ας σεβαστούμε τους θεσμούς, τους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας, τη δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει τους ίδιους τους δημότες μας.

Προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η προσπάθεια του πρώην δημάρχου, Θύμιου Παπαευθυμίου και των συνεργατών του, να ξεκινήσει δημόσια κριτική στη νέα Δημοτική Αρχή Μακρακώμης και κυρίως στο πρόσωπό μου, μόλις από την 32η ημέρα της θητείας μας!

Και αυτό, όταν επί τουλάχιστον 9 έτη, ο κ. Παπαευθυμίου, ως δήμαρχος, δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη να εκδώσει ένα «Δελτίο Τύπου», προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας, για τις «μεγάλες υποθέσεις» οι οποίες απασχόλησαν την τοπική κοινή γνώμη κατά τη μακρά περίοδο της δημαρχιακής του θητείας.

Μιλάμε για την υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης των Σφαγείων, που δεν πλήρωσε ούτε μια δόση στα Δάνεια για 9 ολόκληρα χρόνια και φτάσανε ένα βήμα πριν το κλείσιμο , για το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούσε κυρίως την οικονομική διαχείριση του Δήμου, για τις «περίεργες κλοπές» εγγράφων (ενταλμάτων πληρωμών κ.λ.π), για τους δεκάδες επαγγελματίες που «πλήρωσαν ακριβά» τη συνεργασία τους με το Δήμο και έρχονται συνεχώς στον Δήμο αποφάσεις δικαστηρίων για να πάρουν τα χρήματα τους από τις εργασίες τους, τις προμήθειες τους , που είχαν προσφέρει .

Για τα «μπλόκα» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε διάφορες αποφάσεις, για την αμαχητί απώλεια των τραπεζικών καταστημάτων της «Εθνικής» και της «Πειραιώς» από τη Σπερχειάδα, αλλά και για μια σειρά άλλες υποθέσεις .

Προφανώς, ο κ. Παπαευθυμίου θέλει να ξεχαστούν όλα αυτά και γι΄ αυτό άλλωστε, συμπεριφέρεται ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Όμως, ας κάνουν λίγη υπομονή αυτός και οι συνεργάτες του και σύντομα θα του χαρίσουμε -να έχει ως ενθύμιο- έναν πλήρη φάκελο με όλες αυτές τις υποθέσεις, καθώς και για άλλους «σκελετούς» που άφησε στις ντουλάπες του Δήμου, εγκαταλείποντας προ έτους το δημαρχιακό θώκο με εντολή των δημοτών.

Θεωρώντας ο κ. Παπαευθυμίου, πως οι δημότες τρώνε «κουτόχορτο» και ότι πιθανώς τον έστειλαν ΑΔΙΚΑ στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις πότε διεκδικώντας την πατρότητα του Τεχνικού Προγράμματος, πότε για την Πολιτική Προστασία , για το Πράσινο σημείο , και άλλοτε γιατί ο Δήμος παράγει έργο για τους δημότες, μαζί με τους δημότες κ.ο.κ.

Το πιο απλό που θα μπορούσαμε να του πούμε, είναι ότι δεν θα υπήρχε ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς έργων, που ο κ. Παπαευθυμίου θεωρεί ότι είναι «δικά» του, εάν ο ίδιος τα είχε ξεκινήσει και ολοκληρώσει στη διάρκεια της 9χρονης θητείας του!

Και εφόσον διεκδικεί την πατρότητά τους, γιατί δεν ήρθε χθες 20-11-2020 και την Τρίτη 17-11-2020 να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα ;;; αλλά με δικαιολογία και πρόφαση δεν ερχόμαστε γιατί δεν γίνετε λαιβ η συνεδρίαση.

Από την άλλη, τί επιθυμεί ο κ. Παπαευθυμίου;

Να μην κάνουμε τίποτα;

Να ακολουθήσουμε τη δική του πρακτική; Μήπως δεν θα έπρεπε να πάρουμε πίσω και να χρησιμοποιούμε στα διάφορα έργα, τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου ( γκρέιντερ τσι σι μπι απορριμματοφόρα) , τα οποία ο ίδιος είχε αφήσει να σαπίζουν στα συνεργεία της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας ;

Κάναμε πρόταση στον ίδιο και στην παράταξή του να αναλάβουν την 5η αντιδημαρχία του Δήμου, με αρμοδιότητα την παρακολούθηση της υλοποίησης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

Δυστυχώς την αρνήθηκαν…

Εμείς φταίμε και γι΄ αυτό;

Να ξεκαθαρίσω κ. Παπαευθυμίου, ότι η κριτική σας είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη, αρκεί να γίνεται επί πραγματικών γεγονότων, να μην είναι στείρα και να μην κυριαρχείται από ψεύδη και λαϊκισμό.

Άλλωστε, η κριτική είναι συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Όμως, θα ήταν καλύτερα οι εκλεγμένοι που ασκούν κριτική για τα κοινά του Δήμου μας, να είχαν κάνει πρώτα την αυτοκριτική τους, κυρίως απέναντι στους δημότες.

Δυστυχώς κ. Παπαευθυμίου, δεν είδαμε ακόμα την αυτοκριτική σας.

Ούτε καν για τους λόγους που οι δημότες σας «καθαίρεσαν» διά της ψήφου τους από το αξίωμα του δημάρχου….

Να είστε βέβαιος κ. Παπαευθυμίου ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν ψηφίσατε θα υλοποιηθεί κανονικά, όλα γίνονται με πλήρη διαφάνεια και πως η διαφάνεια επιστρέφει στο Δήμο, είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι. ( ενημερωτικά έρχονται το επόμενο διάσημα πολλά εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο μας ) , τόσα όσα εσείς πήρατε σε 9 χρόνια .......

Το υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους δημότες μας και το κάνουμε πράξη.

Υπέρτατος κριτής μας είναι οι πολίτες. Όπως πάντα. Εξάλλου, αυτοί θα πουν την τελευταία λέξη για όλους μας….

Υ.Γ.1 : Χαίρομαι που ο κ. Παπαευθυμίου ως αντιπολίτευση έχει βγάλει τόσες ανακοινώσεις όσες δεν έβγαλε ως δήμαρχος!. Προφανώς, τώρα στην αντιπολίτευση, ο κ. Παπαευθυμίου έχει ως φαίνεται περισσότερο χρόνο...!

Όμως, ο δικός μας χρόνος είναι πολύτιμος...

ΥΓ 2 : Σας ευχαριστώ από καρδιάς εσάς και την παράταξη σας για την « διαφήμιση - προβολή »που μου κάνετε και φροντίζετε από τους 1000 ψήφους που έχω πάρει σε δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να γίνουν 2000 , κοντά είστε πάντως να το καταφέρετε ....

ΥΓ3: Για το πράσινο σημείο θα έχουμε ενημέρωση και το μάζεμα των κλαδιών θα ξεκινήσει σύντομα , και θα καθαρίσουμε τον Δήμο μιας και ταλαιπωρείτε τους Δημότες μας για μήνες ....

ΥΓ4 : Μιας και δεν έχετε καμία πλέον ενεργή συμμετοχή σε τίποτα στον Δήμο μας , ούτε ατην καθημερινότητα , ούτε στα προβλήματα, ούτε στις πλημύρες, ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , ούτε ΚΑΝ στην ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος που λέτε ότι είναι δικό σας, βγάλτε ένα Δελτίο τύπου ακόμη, σήμερα , αύριο , όχι αύριο είναι Κυριακή , την Δευτέρα ....

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη