Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΜΜΜ, ταξί και αυτοκίνητο, πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΜΜΜ, ταξί και αυτοκίνητο, πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης βρίσκονται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορoνοϊού. Πόσα ατομα επιτρέπονται σε ΜΜΜ, ταξί και αυτοκίνητο, πού και πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα

Ειδικότερα στο επίπεδο Α (κίτρινο), στα ταξί επιτρέπονται μέχρι 3 επιβάτες, ενώ στο επίπεδο Β (κόκκινο) επιτρέπεται μόνο 1 επιβάτης.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο) επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα στα ΙΧ (με εξαίρεση τις οικογένειες).

Η πληρότητα στα λεωφορεία θα είναι στο 65%, ενώ η χρήση μάσκας όχι μόνο είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά επιπλέον δεν θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί σε αυτά εάν δεν φοράει μάσκα.

Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ωστόσο στις γκρι περιοχές δηλαδή σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες που εφαρμόζεται τοπικό lockdown τα πράγματα είναι ακόμη πιο αυστηρά.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης σε ταξί, και ένα ακόμη άτομο πλην του οδηγού στα ΙΧ (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).



via Ειδησεις https://ift.tt/3kTHMhY

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη