Γιατί στην Ασία δεν είναι τόσο σφοδρό το δεύτερο κύμα κορονοϊού - Η απάντηση διά στόματος Μαγιορκίνη

PEXELS

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ρωτήθηκε σχετικά με τους λόγους που αρκετές χώρες στην Ασία δεν αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού τόσο σφοδρό όσο αυτό στην Ευρώπη. 

Ο ίδιος απάντησε αρχικά ότι αυτές οι χώρες έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει την πανδημία μέχρι στιγμής

«Καταρχάς ο κόσμος για χρόνια κάνει χρήση της μάσκας. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία, είχα βρεθεί τον Μάρτιο του 2017 και ο κόσμος τότε φόραγε μάσκα στο μετρό παντού. Ήδη από τότε. Οπότε είναι εξοικειωμένος. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η κουλτούρα τους αντιλαμβάνεται την κοινωνική απόσταση είναι εντελώς διαφορετικός από εμάς» συμπλήρωσε.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας πρόσθεσε γιατί «ο ιός εκμεταλλεύεται την κουλτούρα για τη μετάδοση και το πόσοι μαζεύονται σε ένα τραπέζι και πόσοι μαζεύονται και πόσοι θα βρεθούν σε έναν συγχρωτισμό έχουν μεγάλες διαφορές».

Στην συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός πανευρωπαϊκού lockdown, απαντώντας ότι ελέγχουμε πολύ καλά τα σύνορα και δεν υπάρχει θέμα μετάβασης

«Άρα η κάθε χώρα μπορεί να αποφασίσει από μόνη της για το πόσο σοβαρή είναι η επιδημία και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα» κατέληξε.

Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για ασπίδα προσώπου: Πόσο (δεν) προστατεύει και πότε επιτρέπεται η χρήση της



via Ειδησεις https://ift.tt/3naciVz

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη