Covid19: Αυτό είναι το εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Covid19: Αυτό είναι το εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Φωτογραφίες απο τo μπουκάλι με το εμβόλιο για τον COVID19 κάνουν τον γύρο του κόσμου την ώρα που οι εταιρείες Pfizer και BioNTech επιβεβαίωσαν και επίσημα ότι θα καταθέσουν σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού

Μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, που διεξήχθησαν από τον Ιούλιο σε 44.000 εθελοντές και σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τα οποία έχει 95% αποτελεσματικότητα στην προστασία από τον COVID-19 και μάλιστα χωρίς σημαντικές παρενέργειες όπως υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες φαινεται πως σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεση του για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

Να τονίσουμε ότι αναμένονται και οι άλλες εταιρίες να λαβουν έγκριση για να παραχθούν περισσότερα εμβόλια για τον πληθυσμό

Ήδη φωτογραφίες από το εμβόλιο των δύο εταιριών κανουν μεσω των εδησεογραφικών και φωτογραφικών πρακτορείων τον γυρο του κόσμου και δημοσιεύει το News4health.gr

Pfizer BioNTech BNT162b2 COVID 19 vaccine vial

πηγη:Pfizer

Το εμβόλιο βρίσκεται σε διαδικασία διαρκούς αξιολόγησης εδώ και εβδομάδες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να διανείμουν το εμβόλιο τις πρώτες ώρες μετά την αδειοδότηση», αναφέρει ο Αλμπερτ Μπουρλά, σε ανακοίνωσή του.

Ο FDA δεν έχει διευκρινίσει πόσος χρόνος θα του χρειασθεί για να εξετάσει τα δεδομένα, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το πράσινο φως μπορεί να δοθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

covidvaccine23414824

Η Ευρώπη αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα και συγκεκριμένα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επιπλέον, η εταιρεία Moderna ακολουθεί κατά πόδας τις Pfizer/BioNTech, με το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

covidvaccine23414824

πηγη: BIONTECH SE

Η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων εντός του Δεκεμβρίου και στην συνέχεια 25-30 εκατομμυρίων μηνιαίως. Η ταχύτητα των εξελίξεων είναι πρωτοφανής στην ιστορία των εμβολίων, καθώς χρειάσθηκαν οκτώ χρόνια κατά μέσο όρο για την έγκριση εμβολίων κατά την τελευταία δεκαετία στις ΗΠΑ.

biontech23414861

Η εταιρεία BioNTech δεν πρότεινε παρά τον Μάρτιο στην Pfizer το εμβόλιό της βασισμένο στην τεχνολογία αιχμής του αγγελιοφόρου RNA, όταν ο κόσμος ζούσε το πρώτο του lockdown. Ο πρώτος εθελοντής έλαβε το εμβόλιο στις 23 Απριλίου στη Γερμανία, κατά την Φάση 1 των κλινικών δοκιμών. Η Φάση 3, η τελευταία, ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου με 44.000 εθελοντές σε πολλές ηπείρους.

Pfizer scientists and equipment

PfizerBioNTech vaccine vials1



via Ειδησεις https://ift.tt/2UHnJYJ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη