Κορονοϊός: Ανησυχία για lockdown σε Λάρισα και Ροδόπη μετά τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

INTIME

Πιθανό το ενδεχόμενο ενός lockdown είναι πλέον σε Λάρισα και Ροδόπη, μετά τα σημερινά τριψήφια κρούσματα κορονοϊού. Τα τριψήφια ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού που κατέγραψαν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας και Ροδόπης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου (106 και 108 αντίστοιχα), έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, με το ενδεχόμενο ενός mini lockdown, κατά τα πρότυπα των Σερρών και της Θεσαλονίκης, να μην θεωρείται απίθανο.

Οι επόμενες δύο ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων στους δύο νομούς είναι αναγκαία, ανάλογα με τα κρούσματα που θα καταγράψουν οι δύο περιοχές. Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Κομοτηνή την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, για να πραγματοποιήσουν μαζική δειγματοληψία στο κτίριο της Περιφέρειας Ροδόπης και την κεντρική πλατεία Κομοτηνής (Πλατεία Ειρήνης), από τις 10:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, σε ασφυκτικά επίπεδα κινούνται για ακόμη μία ημέρα Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 542 και 595 αντίστοιχα. Μάλιστα, η Αττική κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Παράλληλα, από τα 2.166 ημερήσια κρούσματα, τα 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι διασωληνωμένοι πάντως έφτασαν τους 169 και οι νεκροί τους 13 μέσα σε ένα 24ωρο. 

Κορονοϊος: Θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 2000 κρούσματα σήμερα

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης:

Γεμίζουν επικίνδυνα οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική - Πόσες έχουν απομείνει κενές σε όλη την Επικράτεια



via Ειδησεις https://ift.tt/365giQ6

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη